16 / 04 / 2024

Surp Agop Oteli

Surp Agop Oteli

1947 yılında Surp Agop sahasında inşa edilmesi planlanan Surp Agop Oteli 250 yataklı olacakmış. Metrekaresi 100 liradan satılan arsada inşa edilecek otelin yanında Florya'da ve Taksim'de de birer otel inşa edilecekmiş.

Şan City'nin durumu ne olacak?

İstanbul'un en değerli bölgelerinden Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan inşaat hala beklemede.

1947 yılında Surp Agop Oteli 250 yataklı olacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında inşa edilmesi planlanan Surp Agop Oteli 250 yataklı olacakmış. Metrekaresi 100 liradan satılan arsada inşa edilecek otelin yanında Florya'da ve Taksim'de de birer otel inşa edilecekmiş.

Ermeni vakfına 111.8 milyon kamulaştırma bedeli ödenecek!

Ermeni Mezarlığı'ndan 4 bin 474 metrekarelik alan 1971'de kamulaştırılmıştı. Dava açan Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı'na 111 milyon 850 bin lira ve 2 yıllık faiz ödenecek.

Şişli'deki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi!

Şişli’de Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan 41bin 430 metrekarelik mezarlık 1930’da çıkartılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. İBB, 111,8 milyon lira ödeyecek.

1947 yılında Surp Agop sahasında büyük bir otel yapılacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında İstanbul Belediyesi tarafından satılan bir arsada büyük bir otel inşa edilecekmiş. Belediye tarafından inşa edilecek olan Radyoevi'nin arkasına tesadüf ediyormuş.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından satılan eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan bir arsada, 1944 yılında arsayı satın alan kişi inşaata başlamış. Belediye mezarlık sahasındaki diğer arsaları da satacakmış.

1944 yılında Surp Agop sahası park haline konulacak!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, eski Surp Agop Mezarlığı sahasını park haline koyacakmış. Eski mezarlık sahasında inşaata ayrılan kısım Belediye tarafından baştan başa park haline konulacakmış.

1942 yılında Surp Agop sahasında indirim!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, satılığa çıkarttığı eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan arsaların metrekaresinde indirim yapmış. Metrekaresini 150 liradan satamayan Belediye, metrekare fiyatını 100 liraya indirmiş.

Surp Agop Mezarlığı satılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak ettiği Surp Agop Mezarlığı sahasını satmaya başlayacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1942 yılında Surp Agop sahasının ilk arsası satılmış!

1942 yılında Belediye tarafından açık artırma usulüyle satışa sunulan Surp Agop sahasının 805 metrekarelik ilk arsası İzmirli bir tüccara metrekaresi 153 liradan 123 bin liraya satılmış.

1941 yılında müstakbel Surp Agop Mahallesi!

1941 yılında Belediye tarafından satışa çıkarılacak eski Surp Agop Mezarlığı arsasının bir bölümümde kurulacak mahallenin planı hazırlanmış. Satışa çıkartılacak arsalarda 5 katlı apartmanlarda 180 apartman dairesi bulunacakmış.

1941 yılında Surp Agop Mezarlığı arsalarının satış ilanı!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Taksim'deki eski Surp Agop Mezarlığı arsaları kapalı zarf usulüyle satılacakmış. Satılacak dört parça arsanın her metrekaresi 150 liradan satılacakmış.

Surp Agop Oteli Haberi

Surp Agop Oteli



Şehirde yapılacak yeni büyük oteller


Surp Agop Oteli 250 yataklı, Parkotel 12 kat olacak


     Belediye'nin giriştiği yeni teşebbüsler sırasında otel inşa ve tesisiyle de yakından alakadar olduğunu yazmıştık. İstanbul'un bilhassa muhtaç bulunduğu büyük ve modern otellerden ikisi için ciddi teşebbüsler vardır. Bunlardan biri -yazdığımız gibi- Surp Agop sahasında yapılacak olan 250 yataklı oteldir. Bu arsa -otel yapmak kayıt ve şartıyla- Umumi Meclis azasından yüksek mühendis Ragıp Devres'e metre murabbaı yüz liradan satılmıştı. B. Ragıp Devres, bu husustaki hazırlıklarını hayli ilerlettiği için yakında inşaata başlayacaktır. Bundan başka Parkotel'in sahibi Belediye'ye müracaat ederek otelin on iki kat yüksekliğinde inşasına müsaade...