19 / 04 / 2024

taban alanı hesaplama

taban alanı hesaplama

Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Taban alanı hesabı nasıl yapılır?

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan, taban alanı olarak tanımlanıyor. Peki, taban alanı hesabı nasıl yapılır?

Emsal hesabına konu alan nedir?

Kask; Yapımına başlanacak olan inşaatın hangi sınırlar içerisinde yapılması gerektiğini hesaplamak için Kaks hesabı kullanılıyor. Kask hesabı nasıl yapılıyor? Peki emsal hesabına konu alan nedir?

Taban alanı nedir?

Taban alanı nedir? Taban alanı kat sayısı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün emeklilere verdiği ikramiye müjdesinin ardından, emekli kök maaş hesaplama yeniden gündem oldu. Peki 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar?

Zamlı emekli maaşlarında çok gizli detay çekmeceden çıktı! Hesaplama yöntemi sil baştan değişti!

Son torba yasa teklifinin Meclis'te onaylanmasıyla, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaş artışları hesaplama yöntemi değişti. Yeni düzenlemeye göre, zam hesaplamalarında taban maaş yerine kök maaş temel alınacak.

Emekli maaşı katlanıyor! Taban ücrete ek geliyor

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2023 yılının başında yapılacak zamma döndü. Enflasyon nedeniyle taban maaşlarda da iyileştirme olacak. Yıllık enflasyon tahminlerine göre; 3.600, 4.000, 4.400 TL ve daha fazla emekli maaşı alan kişilerin maaşları yükselecek. İşte; emekli ve memurların yeni zamlı maa

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

3 bin 500 TL alan çalışan ne kadarlık konut kredisi çekebilir? 

Bankalar tarafından uygulanan konut kredisi kampanyaları vatandaşları ev almaya yöneltti. Konut satın almak isteyen birçok vatandaş maaşına göre verilecek konut kredisi için hesaplama yapıyor. Peki, 3 bin 500 TL maaş alan çalışan ne kadar konut kredisi çekebilir? İşte detaylar...

Ev vergisi hesaplama örneği 2021!

Türkiye sınırlarında içerisinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi mükellefleri 2021 yılında, vergilerini en az yüzde 9,11 oranında zamlı ödeyecek. İşte ev vergisi hesaplama örneği 2021...

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Muğla'da kaçak yapıların yıkımları devam ediyor!

Muğla Bodrum Yslıkavak’ta kaçak yapı olduğu belirlenen 4 bin metrekare taban alanına sahip yapılarda yıkım işlemi başlatıldı…

İznik Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan meclis gündeminde!

İznik Belediyesinin bir çalışmasında bulunan Roma dönemi taban mozaiğinin bulunduğu alanın kamulaştırılması konusu meclis gündemine taşındı..

Yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar!

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. İşte yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar..

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Bağımsız bölüm brüt alanı hesaplama 2017!

Bir bağımsız bölümün alanı brüt ve net olmak üzere iki şekilde hesaplanabiliyor. Peki, bağımsız bölüm brüt alanı nasıl hesaplanır?

taban alanı hesaplama Haberi

taban alanı hesaplama

Tabii veya tesviye edilmiş zemin üzerinde etrafı açık bırakılarak kolonlar üzerinde inşa edilen yapılarda taban alanı, zemine oturan en dış çeperlerdeki kolonların dış yüzeylerinin en kısa doğru parçalarıyla birleştirilmesiyle belirlenen alan taban alanı oluyor.


Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?


Yönetmelik gereğince uygulama imar planında ölçekli olarak gösterilen şematik olmayan blok yerleşim çizimleri taban alanı ve çekme mesafelerini gösteriyor.


Uygulama imar planında belirlenmemişse bu Yönetmelikle tanımlanan TAKS’a ve bahçe mesafelerine göre belirlenen taban alanının küçük olanı uygulanıyor.


Tamamen toprağın altında kalan kısımları hariç, kısmen veya tamamen açığa çıkan bodrum katların oturum alanı, hiçbir şekilde taban alanı katsayısı ile belirlenen taban alanını geçemiyor.


Taban alanı, net imar parsel alanı üzerinden uygulama imar planıyla veya planda...