26 / 04 / 2024

tadilat izni dilekçesi

tadilat izni dilekçesi

Binalarda yapılacak bir tadilat için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Tadilat ruhsatı için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte tadilat ruhsatı dilekçesi bu haberde...

Organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi!

Organize sanayi bölgesinde ruhsatlı olarak inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için iskan izni alınıyor. Bu izin bir dilekçe ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden alınabiliyor. İşte organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi..

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

Yapı oturma izni başvuru dilekçesi!

Yapı oturma izni, belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. İzni almak için müteahhitin bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. İşte yapı oturma izni başvuru dilekçesi örneği..

Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten ve iskan izni alınan bir taşınmaz malın bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti başvuru dilekçesi...

Yapı kullanma izni dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda mülkiyet hakkının kurulması için öncelikle yapı kullanma izni alınıyor. Yapı kullanma izni alınabilmesi için bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte yapı kullanma izni dilekçesi...

Öncelikle satın alma hakkı dilekçesi!

Herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına, öncelikle satın alma hakkı deniyor. Bu hak, bir dilekçe ile mahkemeye başvurulması halinde kullanılabiliyor. İşte öncelikle satın alma hakkı dilekçesi...

Elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi!

Yargıtay'ın son kararına göre elektrik abonelerine, elektrik faturası kaçak bedeli iade edilebiliyor. İadeyi isteyen kimselerin bir dilekçe ile dava açmaları gerekiyor. İşte elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi örneği...

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Dava, kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi ile mahkemeye başvurularak açılabiliyor..

Kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi!

Borçlar Kanunu gereğince, kiralamalarda kira bedelinin belirlenmesi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi örneği..

Tapu harcı uzlaşma dilekçesi örneği!

Tapu harcı emlak alım satım vergisi olarak da ifade ediliyor. Tapu harcının eksik ödenmesi durumlarında ilgili kimsenin tapu harcı uzlaşma dilekçesi vermesiyle faizden kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı uzlaşma dilekçesi örneği!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda eksik harç ödenmesi halinde, kişi yüklü vergi borçları ile karşılaşabiliyor. Ancak bir dilekçe ile bu cezadan kurtulmak da mümkün. İşte yazılması gereken tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

Mirasçılık belgesi dilekçesi örneği!

Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesi tarafından mirasçılık sıfatlarını gösteren bir belge veriliyor. Mirasçılık belgesi için dilekçe nasıl yazılır? İşte mirasçılık belgesi dilekçesi örneği...

Reddi miras dilekçesi nereye verilir?

Mirasçılara her zaman taşınmaz mal varlığı miras olarak kalmayabiliyor, kimi zaman ödenmesi güç olan borçlar da mirasçıya kalabiliyor. Mirasçı kalan bu "mirası" reddedebiliyor. Peki, reddi miras dilekçesi nereye verilir?

tadilat izni dilekçesi Haberi

tadilat izni dilekçesi

Tadilat ruhsatı nasıl alınır?

Binalarda yapılacak bir tadilat için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Tadilat ruhsatı için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.


Ayrıca tadilat izni için tapu kayıt örneği (son ay tarih onaylı), tadilat projeleri, proje müellifi onayı, Bakanlıkça izin belgesi almış laboratuar ortamında yapılmış karot+demir deney sonuçları, yapı Denetimin uygunluk raporu, gerekli olması halinde Yapı Denetim onaylı güçlendirme projesi gibi belgeler de isteniyor. Tadilat ruhsatı dilekçesi aşağıda yer alıyor.


Tadilat ruhsatı dilekçe örneği:



.............. Belediye Başkanlığı’na




............ ilçesi,.............................. Cad/Sok.,..................noda, ve tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı taşınmaza ................................................. tadilat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 





Adres : ………………………

İsim 

İmza



Eki: -Tapu örneği

-(Vekil ise Vekaletname örneği)

-Başvuru sahibi şirket ise; vergi nosu, 

firmanın açık ismi belirtilecektir. 


Adres:.................................

............................................

............................................


Telefon:..............................



Binalarda tadilat izni!
Daire içi tadilat...