19 / 04 / 2024

tahir tellioğlu döviz kurları

tahir tellioğlu döviz kurları

TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaatlarda 80 liralık maliyet kur nedeniyle 115 liraya çıktı, talep düşüyor" dedi. Tellioğlu, son günlerde artan döviz kurlarının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İMKON müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi taleplerini açıkladı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili "TBMM'ye sunulan sektörün hiçbir talebini karşılamayan, sektörü krize sürükleyecek teklifi kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

2022'de çimento fiyatları yüzde 20 artacak!

Döviz kurundaki artış inşaat malzeme fiyatlarını etkilemiş ve alım gücünü düşürmüştü. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimentonun 2022'nin ilk ayında zamlanacağını açıkladı.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

7 milyon yapı dönüşmeli!

Lokomotif sektörler, 2021 beklentilerini açıkladı. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörde riskli konut stokunun öncelikli sorun olduğunu belirtti ve kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini anlattı...

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını dile getirerek, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde engeller kaldırılmalı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Deprem gerçeğine karşı, kentsel dönüşümü can ve mal kaybının çaresi olarak görüyorsak, bu çareyi ortaya koymakta hiçbir gecikme, mazeret ve tereddüt olmamalıdır" dedi. 

tahir tellioğlu döviz kurları Haberi

tahir tellioğlu döviz kurları

TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaatlarda 80 liralık maliyet kur nedeniyle 115 liraya çıktı, talep düşüyor" dedi.


Son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan yükseliş, bir çok sektörün yanısıra ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü de olumsuz etkiliyor.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, son günlerde artan döviz kurları ve inşaat sektörü ile ilgili olarak artan döviz kurlarının inşaat sektörü üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu ve sektörü iflasa sürüklediğini söyledi.


ORTALAMA YÜZDE 15-25 ORANINDA DARALMA 

Son günlerde artan döviz inşaat kurlarının sektörü üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu ve sektörü iflasa sürüklemekte olduğunu belirten Tellioğlu, Türkiye'de yıllardır tek hanenin 1-2 puan altında veya üstünde gerçekleşen enflasyon artışlarını dikkate aldıklarında inşaat ve müteahhitlik sektör karının ortalama...