26 / 04 / 2024

Takas harcı 2017 ne kadar

Takas harcı 2017 ne kadar

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Bu işleme trampa adı veriliyor. Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? 

Yeni ev satın alan vatandaşlar tapu dairesinde bazı masraflar ödüyor. Peki 2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? Peki 2018 yılında tapu harcı artacak mı? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı Aralık 2017!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı Aralık 2017..

Tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Tapu harcı oranı Kasım 2017!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı oranı Kasım 2017..

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı 2017 hesaplama örneği!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda tapu harcı ödemesi gerekiyor. İşte tapu harcı 2017 hesaplama örneği..

Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Konut ve işyeri tapu devir işlemleri için ödenen tapu harcında Bakanlar Kurulu tarafından yapılan indirim, 30 Eylül'de sona eriyor. Peki, tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

Tapu masrafı indirimi 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Mart 2017'de tapu masrafı indirimi yapıldı. Peki, indirim ne zamana kadar geçerli?

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcının ölçüsü 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcının ölçüsü 2017 nedir?

Takas harcı 2017 ne kadar Haberi

Takas harcı 2017 ne kadar

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Tapu takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. 


Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. 


Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

1- Takas işlemi nerede yapılır?

Taşınmazların takas işlemi, Tapu Müdürlüğünde yapılabiliyor. İşlem, taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor.


Evin takas edilebilmesi için gerekli belgeler ile müracaatın yapılması ve harçların ödenmesi gerekiyor.


2- Takas harcı 2017 ne kadar?

Taşınmaz malların karşılıklı olarak trampa edilmesi halinde tapu harcının bu iki gayrimenkuldan emlak vergisi değeri yüksek olan esas alınarak bu değer üzerinden, bu değerden yüksek...