19 / 04 / 2024

Taksim Meydanı Düzenlemesi

Taksim Meydanı Düzenlemesi

Taksim Meydanı, İstanbul’un uzun yıllardır her türlü yükünü taşıyor. Meğer o üzerine basıp geçtiğimiz zemin ne kadar önemliymiş. Alman ACO firması, zeminin drenajını yaparken 40 tonluk araçları ve kadınların ince topuklarını da gözetmiş.

Taksim Meydanı düzenlemesinde proje hatası yapıldı!

Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nde sona gelinmesi beklenirken bir skandal daha ortaya çıktı. Yağmur suyu kanalları yapımı unutulunca yeni dizilen taşlar sökülmeye başlandı.

Taksim Meydanı düzenleme projesi başladı!

İlk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’de tamamlanıp yayaların kullanımına açılan ama akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda düzenleme çalışmaları başladı.

Taksim Meydanı Düzenlemesi ihalesini Kalyon İnşaat kazandı!

Taksim Meydanı'nı silbaştan düzenleyecek projede ilk ihale tamamlandı. 15 bin kazıklı ilk 'dalış tüneli'nin inşaatı 5 gün içinde başlıyor.

Kalyon İnşaat Taksim Meydanı Projesi'ne 5 gün içinde başlıyor!

Taksim Meydanı'nı silbaştan düzenleyecek projede ilk ihale tamam. 15 bin kazıklı ilk 'dalış tüneli'nin inşaatı 5 gün içinde başlıyor

Taksim Meydanı projesinin ilk etap ihalesine 11 firma katılacak!

Taksim'de yapılacak altgeçit için teklif verecek 11 firma belli oldu. Mimarlar "Altgeçit meydanın can damarını kesecek" diyor

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Şişhane Meydanı düzenlemesi görenleri şaşkına çevirdi!

Şişhane Meydanı’nda bir süredir süren meydan düzenleme çalışması geçtiğimiz aylarda tamamlandı, ortaya çıkan manzara görenleri şaşkına çevirdi.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim çevre düzenlemesi esnafı zora soktu!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Esra Boğazlıyan bugünkü haberinde Taksim çevre düzenlemesine değindi. İşte o haber...

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

İzmir Torbalı Karakuyu Mahallesi meydan düzenlemesi hizmete açıldı!

Torbalı Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek meydan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. İlçenin Karakuyu Mahallesi'nde meydan düzenlemesi tamamlanarak hizmete açıldı.

Manisa Şehit Makbule Hanım Meydanı yeniden düzenlenecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Şehit Makbule Hanım Meydan düzenlemesi, Pazaryeri ve Kapalı Otopark için protokol imzalandı.

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı Düzenlemesi Haberi

Taksim Meydanı Düzenlemesi

Taksim Meydanı, İstanbul’un uzun yıllardır her türlü yükünü taşıyor. Meğer o üzerine basıp geçtiğimiz zemin ne kadar önemliymiş. Alman ACO firması, zeminin drenajını yaparken 40 tonluk araçları ve kadınların ince topuklarını da gözetmiş...


‘Su yönetimi konusunda dünyanın en önemli şirketlerinden biri’ diye görüşmeye gittiğim ACO’nun Türkiye Genel Müdürü Kerem Altınöz ile sohbetimiz, iklim değişiklikleri, suyun gelecekteki önemi üzerine olacak sanıyordum. ‘Su yönetimi’nin, aslında ne kadar geniş bir tanımı olduğunu bilmeden. Sohbet ettikçe şaşırdım, şaşırdıkça daha çok sordum, ortaya hiç ummadığım bir sohbet çıktı.


ACO, 1946 yılında Almanya’da kurulmuş bir su yönetimi firması. Yaklaşık 700 milyon Euro ciro ile kendi alanının dünya lideri. Her mekânda ve kamusal alanlarda yüzey sularının hızla drenajını sağlayacak mühendislik ürünler sağlıyor ve projelendirme yapıyorlar. Altınöz ile Dünya...