19 / 04 / 2024

tapu harcı indirim

tapu harcı indirim

15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte tapu harçlarında indirim 2017 oranları ve hesaplama örneği..

Zülfikar Soyvural: Tapu harcı yüzde 1'e düşmeli!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, konut satışlarındaki ciddi düşüşe dikkat çekti. Soyvural, tapu işlemleri üzerinden alınan tapu harcının yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Tapuda indirim sektörün yüzünü güldürdü!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan tapu harcında indirim müjdesi ev almayı düşünenler için ilaç gibi geldi. İMFED Başkanı Ziya Dağlıer, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Konut alıcısı yüzde 25 kazanç sağlayacak!

İnşaat sektöründe yaşanan bir dizi gelişme sektörü olumlu etkiledi. Tapu harcındaki yüzde 25 indirim alıcıyı rahatlattı.

İnşaat sektörüne 2 büyük müjde!

Ev alımında tapu harcı düşürüldü. İnşaat sözleşmelerinde damga vergisi sıfırlandı. Yurt dışından sağlanan 1 yıldan uzun kredilerde KKDF sıfıra indi. Afetzede çiftçilerin de vergi ve prim borcu erteleniyor .

Tapu harcında indirim inşaat sektörünü hareketlendirecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, tapu harcında indirime gidilmesini değerlendirdi. Baran, karar nedeniyle hükümete teşekkür etti.

Tapu harcı binde 15'e indirildi! İşte Bakanlar Kurulu Kararı!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle tapu harcı yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Kurul tapu harcını binde 15'e indirdi. İşte Bakanlar Kurulu Kararı..

Tapu harçları düştü!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Karar ile Mehmet Özhaseki'nin müjdelediği tapu harcı indirimi geldi. Ayrıca bazı sözleşmeler için damga vergisi sıfırlandı..

2020'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2020 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu harcı indirimiyle ne kadar, indirim bittikten sonra ne kadar harç ödenmesi gerekecek? İşte tapu harçları 2020...

Tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

KDV ve tapu harcı indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Ancak daha sonra bu indirim uzatılmıştı. KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

Kimler tapu harcı öder?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcını kimler ödemek zorunda? Tapu harcı indirim kararı ne zaman kadar uzatıldı?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

2019'da ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu harcı indirimiyle ne kadar, indirim bittikten sonra ne kadar harç ödenmesi gerekecek? İşte tapu harçları 2019...

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Tapu harcı indirimi devam edecek mi?

Mayıs 2018'de gayrimenkul sektörünün desteklenmesi amacıyla konut ve iş yeri devir işlemlerinde indirim yapıldı. İndirimde son gün 31 Ekim 2018 olarak belirlendi. Peki, tapu harcı indirimi devam edecek mi?

Tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile başlatılan tapu harcı indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

2018'in başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

Tapu harcı indirimi son günü 2018!

Konut alıcı ve satıcılarını sevindiren Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirim kararı ile oranlar binde 20'den binde 15'e düştü. Peki, tapu harcı indiriminde son gün ne zaman?

tapu harcı indirim Haberi

tapu harcı indirim

15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile tapu harçlarında indirim yapıldı. Tapu harçlarında indirim 2017 kararına göre, binde 20 olarak uygulanan bu oran bazı gayrimenkuller için binde 15 olarak uygulanacak.


Alınan karar 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak. Bu tarihten sonra eski oranlar uygulanacak.


Tapu harçlarındaki indirim konut ve işyerleri için uygulanacak. Arsa ve araziler için bu indirimler geçerli olmayacak.


Tapu harçlarında indirim 2017 hesaplama

Ali Bey, 200 bin TL değerindeki satın aldığı evi için 4 bin TL'lik harç ödemek ile mükellef oluyordu. Satıcı da 4 bin TL olmak üzere toplamda 8 bin TL tapu harcı ödeniyordu.


Ali Bey, 30 Eylül 2017 tarihine kadar söz konusu 200 bin TL değerindeki ev için alıcı olarak binde 15'ine tekabül eden 3 bin TL...