18 / 04 / 2024

Tapu harcı uzlaşma

Tapu harcı uzlaşma

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Kat irtifakı tapusu masrafı!

Kat irtifakı tapusu masrafı taşınmazın satıcısı ve alıcısından ayrı ayrı yüzde 2 oranında alınan ücret olarak açıklanıyor. Bir gayrimenkulün alınmasında devlete ödenecek belli bir harç oranı bulunuyor. Bu hesabın nasıl yapılacağı aşağıda yer alıyor...

Emlak alım satım tapu harcı!

Herhangi bir emlak alım satım işlemlerinde devlete tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki söz konusu emlak alım satım tapu harcı ne kadardır? Yanıtı haberimizde...

Emlak alım satım vergisi nereye ödenir?

Tapu müdürlüğünde gerçekleştirilen herhangi bir emlak alım-satım işlemi karşılığında belli bir verginin ödenmesi gerekiyor. Peki söz konusu emlak alım satım vergisi nereye ödenir, işte yanıtı...

Tapu harcı 2013!

Tapu müdürlüklerinde alınan hizmet karşılığında, devlet tarafından bir bedel ödenmesi isteniyor. Tapu harcı olarak nitelendirilen bu bedel ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte tapu harcı 2013..

2013 tapu harcı detayları!

Tapu harcı, gayrimenkul alım-satım işlemi sırasında devlet tarafından isteniyor. Peki tapu harcı nasıl hesaplanıyor, tapu harcını kim ödüyor merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz. 2013 tapu harcı detayları...

Tapu harcı uzlaşma!

Tapu harcının eksik ödenmesi, yüklü faiz ile size geri dönmesi demektir. Yalnız bu noktada tapu harcı uzlaşma için bir dilekçe verildiğinde söz konusu faiz düşürülebiliyor. Tapu harcı uzlaşma ve detayları haberimizde...

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Tapu harcı ödenmezse ne olur?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapudaki işlem için belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harcı ödenmezse ne olur? İşte yanıtı..

Tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

Tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama!

Tapu harcının daha az ödenmesi için gerçek değeri beyan etmediğinizi düşünelim. Gerçek harcın tespitinden önce pişmanlık dilekçesi nasıl verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama...

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği!

Eksik tapu harcı nedeni ile vergi cezasıyla karşılaşmak istemeyenler tapu harcı pişmanlık beyannamesi vererek, eksik kalan kısımları ödemek istediğini beyan edebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği..

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2015!

Gayrimenkullerin satış yolu ile devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. İşte gayrimenkul satışında tapu harcı 2015 ve hesaplama kuralı..

Vergi ziyaı cezası uzlaşma dilekçesi!

Vergi borcunu zamanında ya da eksik ödeyen kimseler, vergi cezası için ceza hususunda anlaşmak için bir dilekçe ile vergi dairesine başvuruda bulunabiliyor. İşte vergi ziyaı cezası uzlaşma dilekçesi örneği...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu bedelini eksik beyan eden kimselere ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyen kimseler Maliye fark etmeden pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi..

Tapu harcı nereden ödenir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler, tapu harcına tabi tutuluyor. Bu harç işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak iki taraftan da alınıyor. Peki, tapu harcı nereden ödenir?

Kat mülkiyetine geçişte tapu harcı 2015!

İnşaat çalışmaları devam eden bir yapıda öncelikle kat irtifakı kuruluyor, daha sonra bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, bu kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyetine geçişte tapu harcı 2015 ne kadar?

Miras intikalinde tapu harcı 2015!

Miras, elbirliği halinde intikal edildiği gibi, paylı mülkiyet olarak da intikal edilebiliyor. Peki, miras intikal işlemleri nasıl yapılır? Miras intikalinde tapu harcı 2015 ne kadar?

Tapu harcı nereye yatırılıyor?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarife gereğince taşınmaz malların devir işlemleri için tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu harcı iki taraf da ödüyor. Peki, tapu harcı nereye yatırılıyor?

Ev satışında tapu harcını kim öder?

Ev satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemleri için tapuya binde 20 oranında harç ödeniyor. Bu oran gerçek alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, ev satışında tapu harcını kim öder?

Tapu harcı uzlaşma Haberi

Tapu harcı uzlaşma

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harç, gerçek alım satım bedeli üzerinden ödeniyor.


Ancak kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Gayrimenkulün değerinin eksik gösterilmesi ve buna bağlı olarak da eksik tapu harcının ödenmesi durumunda, Maliye tarafından fark edilmesi halinde belli oranlarda cezai işlem uygulanıyor.


Eksik beyanda bulunan kişiler, ödemedikleri kısım için daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Bu şekilde tapu harcını kasıtlı veya kasıtlı olmayarak eksik ödeyen kimseler, zamanaşımı süresinde uzlaşma dilekçesi vererek cezalı duruma düşmekten kurtulabiliyor.


6183 SAYILI KANUN MADDE:51 gereğince 2010/965 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 19/10/2010 Tarihinden İtibaren; yüzde 1,40 oranında ceza uygulanıyor.