28 / 03 / 2024

tapu harçları 2017 indirim

tapu harçları 2017 indirim

Tapu harçlarında beklenen indirimin yürürlüğe girmesiyle ilgili İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık’ın görüşleri açıkladı.

Tapu harçlarındaki indirim kayıt dışı konut satışını engelleyecek!

Tapu harçları binde 20’den binde 15’e çekildi. İndirim sayesinde 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Yeni düzenleme ile kayıt dışı konut satışlarının da engellenmesi hedefleniyor. İndirim 30 Eylül'e kadar sürecek.

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

Tapu devir harçları 2021!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yoluyla tamamlanabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2021 ne kadar? 2021'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu ve Kadastro Harçları 2021!

2021 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2021...

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

tapu harçları 2017 indirim Haberi

tapu harçları 2017 indirim

Türk ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörüne Hükümet yetkililerinden gelen bu destek motivasyonumuzu yükseltti. 30 Eylül’e kadar geçerli olacak bu uygulamayla tapu harçları yüzde 4’ten yüzde 3’e indirildi. Daha önce yüzde 0.94 olan ve tapu işlemlerinde tahsil edilen damga vergisi de sıfırlandı.


Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler için bu yasa büyük bir fırsat olurken, biz üreticiler için de önemli bir karar oldu. Böylelikle hem konut satışları artacak hem de ülke ekonomisi kazanmış olacak. 


Gayrimenkul sektörüne yönelik yapılan bu düzenlemeler sayesinde sektörün 2017’yi rekor bir satışla tamamlamasını bekliyoruz. Devletimizin yaptığı bu düzenlemeyle hem müteahhitin hem de konut alıcılarının masrafları azalacak. Sektörün önü iyice açılmış olacak. Tapu harçlarındaki bu indirimle ev sahibi olmak isteyen vatandaşın eli güçlenecek ve konut alım kararı hız...