19 / 04 / 2024

tapu harçları nasıl hesaplanır

tapu harçları nasıl hesaplanır

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama programı 2015...

Tapu harcı hesaplama tablosu!

Tapu dairesinde gerçekleşen taşınmaz mal tapu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama tablosu...

2014 tapu harcı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu dairesinde verilen hizmet karşılında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. 2014 tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte 2014 yılı tapu harcı oranları...

2013 tapu harcı detayları!

Tapu harcı, gayrimenkul alım-satım işlemi sırasında devlet tarafından isteniyor. Peki tapu harcı nasıl hesaplanıyor, tapu harcını kim ödüyor merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz. 2013 tapu harcı detayları...

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Pek çok kişi TOKİ arsa kura çekimi sonuçlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

tapu harçları nasıl hesaplanır Haberi

tapu harçları nasıl hesaplanır

Tapu harcı hesaplama programı 2015!

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor.


Tapu dairesinde gerçekleşen taşınmaz mal alım satım işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır?


Tapu harcı hesaplama programı 2015...

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekiyor. 


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri olabilecek ancak; gerçek devir bedelinin emlak vergisi...