29 / 03 / 2024

tapu masraf bedeli

tapu masraf bedeli

Sahibi olduğunuz taşınmazınızı bir başkasına satmak istiyorsunuz ya da başkasından bir taşınmaz almak istiyorsunuz. Prosedür nasıl işler?, tapu devri nasıl yapılır? gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa haberimizin devamında ayrıntılar anlatılıyor...

Antalya'da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılacak. İşte detaylar...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Konut ve gayrimenkul alım satımında tapu masrafını daha düşük tutmak isteyenler, evin bedelini düşük göstererek bunun üzerinden ödeme yapıyor.  Bu durumun tespiti halinde ise hem alıcının hem de satıcının karşılaşacağı yükümlülükler var. İş bununla da sınırlı kalmayıp beklenmedik riskler için kapı a

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Aile içi tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir işlemleri ile uğraşan kişilerin bu konuya dair pek çok sorduğu soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Aile içi tapu devir masrafı ne kadar? İşte merak edilen yanıtlar!

Tapu masrafı ne kadar tutar?

Tapu masrafı ne kadar olur, tapu masrafı nereye, nasıl ödenir şeklinde sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

tapu masraf bedeli Haberi

tapu masraf bedeli


Tapu devri nasıl yapılır?


Sahibi olunan gayrimenkulün bir başkasına satışı için ya da başka birinden bir taşınmaz almak için yapılması gerekenler şöyle belirtiliyor:


- Tapu devri için öncelikle ön başvuru yapılması gerekiyor. Taşınmaz malların bağlı bulunduğu Tapu Dairesi'ne gerekli evraklarla gidip başvuru kaydı açılıyor. 


- Gerekli belgeleri; alıcı ve satıcının kimlik fotokopileri (üzerinde adres ve telefon bilgisi yazmalı), taşınmaz mala ait rayiç bedeli belgesi, malın mevcut tapusu, alıcının 2, satıcının 1 adet fotoğrafı şeklinde hazır bulundurmak gerekiyor.


- Ön başvuru ile kayıt açıldıktan hemen sonra telefonunuza bu işleme dair bir mesaj geliyor. Ardından en erken gün içinde bir mesaj daha geliyor ve bu bilgiler dahilinde tapu masraf bedelini bankaya yatırıyorsunuz.


- Tapu masraf bedeli; taşınmaz malın rayiç bedelinin binde 40’ı şeklinde belirleniyor. Bankaya gitmeden...