20 / 04 / 2024

tapu masrafları

tapu masrafları

Hisseli tapu pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Peki böyle bir durumda hisseli tapu nasıl ayrılır, ayrılabilir mi? İşte hisseli tapuya dair merak edilen detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu devri noterden oluyor mu?

Tapu işlemleri içerisinde gayrimenkul alım satımlar, tapu devirleri büyük yer kaplıyor. Peki Tapu devri noterden oluyor mu? İşte merak edilen detaylar!

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi?

Kişi yasal bir süreç içerisinde kendi yerine başka birini bu iş için görevlendirebilir. Örneğin tapu işlemlerinde vekaletname verilebilir. Peki Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz?

Tapuda mal alım ve satışlar belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. Peki bu kurallar nelerdir? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

Kardeş kardeşe tapu verebilir mi?

Tapu devir süreci belli başlı şartların yerine getirmesi sonucu yapılmaktadır. Peki Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte detaylar!

E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada 2023 yılında tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse de döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artışlar yaşandığını belirterek önemli açıklamalar yaptı...

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

tapu masrafları Haberi

tapu masrafları
65 YAŞ ÜSTÜ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Gayrimenkul alım satımı yapmak isteyen 65 yaş üzeri kişilerin sağlık raporu almaları zorunludur. Tapu Sicili Tüzüğü’nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindeki kişinin davranışları nedeni ile eğer şüpheye düşerse sağlık raporunu talep edebilir. Bu durumda gayrimenkul satışını gerçekleştirmek isteyen kişiler 65 yaş üzeri kişilerin akli dengelerinin yerinde olduğuna dair belge almaları gerekebilir.

İşte konuya dair diğer detaylar...

HİSSELİ EV TAPUSU NASIL AYRILIR?

Hisseli tapu ayırma işlemi ilk önce serbest çalışan harita ve kadastro mühendislerine detaylı olarak arsa ayırma planı hazırlatılır. Harita mühendisi arsaya dair çap ve kroki ölçümlerini yapıyor. Daha sonra bu planı Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gönderilir. Söz konusu işlem için, ayırma yapılacak gayrimenkulün bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya İl...