19 / 04 / 2024

Tapu yevmiye numarası

Tapu yevmiye numarası

Tapu sicilinde yer alan hakların sırası yevmiye no sıralamasına göre belirleniyor. Buna göre tapu yevmiye no nedir, diyorsanız yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Merakla beklenen 2021 yılı tapu müdürlükleri yıllık işlem yevmiye istatistikleri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre Ankara Çankaya ilk sırada yer aldı.

Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" dedi.

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Bir taşınmaz malın tapu bilgileri kapsamında ada, pafta ve parsel numaraları yazıyor. Ada pafta parsel numarasından adres bulunabiliyor. Peki, bu numaralar ile adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri..

Tapu'da yeni dönem 2015'te başlıyor!

Tapu dairelerinde sıra numarası alınması ve ödemelerin bloke çekle gerçekleştirilmesiyle başlayan güvenli, otomasyona dayalı sistem değişikliği şimdi de ödemelerin yeni yılla beraber kredi kartından tahsil edilebilmesiyle devam edecek.

Tapu dairesindeki daire numarası ile proje numarasının tutmaması!

Apartman ve konut sitelerindeki daire numaraları ile tapu üzerinde yazan numaralar bazen birbirini tutmayabiliyor. Peki, tapu dairesindeki daire numarası ile proje numarasının tutmaması halinde ne yapılır?

Tapu çağrı merkezi telefon numarası kaç?

Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi, 15 Eylül 2014 tarihinde hizmete girdi. Peki, Tapu çağrı merkezi telefon numarası kaç? Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezinden nasıl bilgi alınıyor?

Alo tapu destek hattı numarası!

Tapu randevu alma işlemi, internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor. Alo tapu destek hattı ile de tapudan randevu alınabiliyor. Peki, Alo tapu destek hattı numarası kaç?

Tapu çağrı merkezi numarası kaç?

15 Eylül 2014 tarihinden itibaren hizmete giren tapu çağrı merkezi ile internet üzerinden online alınabilen randevu talepleri artık telefondan alınabilecek. Peki, tapu çağrı merkezi numarası kaç?

Alo tapu hattı numarası!

Tapu Bilgi Edinme Sistemi, "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" gereğince bilgi ve belge talep etmek için kullanılıyor. Tapu ile ilgili şikayet, danışma ve talepler için alo tapu hattı da kullanılabiliyor..

Gayrimenkul bağış işlemi için tapu sicil müdürlüğünden istenen belgeler!

Gayrimenkul bağış işlemi için tapu sicil müdürlüğünden istenen belgeler. Bağışlanacak taşınmaz mala ait, varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı...

Tapu değişimi için gerekli belgeler!

Tapu değişimi için gerekli belgeler arasında harita örneği, taşınmazın tapu senedi, taşınmazın mal sahibinin kimliği ve TC kimlik numarası gibi evraklar bulunuyor. Tapu değişimi için Döner Sermaye İşletmesi adına bir ücret alınmıyor...

Tapu yevmiye no nedir?

Tapu sicilinde yer alan hakların sırası yevmiye no sıralamasına göre belirleniyor. Buna göre tapu yevmiye no nedir, diyorsanız yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tapu yevmiye numarası Haberi

Tapu yevmiye numarası

Tapu yevmiye no nedir?

Tapu sicil müdürlüğünde yapılan tüm işlemler bir deftere kaydediliyor. Yevmiye defteri olarak adlandırılan bu deftere kayıtlar söz konusu işlemlerin tarih ve sıra numarası belirtilerek yapılıyor.


Yukarıda sözü geçen deftere kaydı tutulan tarihe "tapu yevmiye tarihi" ve verilen numaraya ise "tapu yevmiye no" deniyor. "Tapu yevmiye no nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, "Tapu yevmiye no ne işe yarar?" sorusunu yanıtlayalım.


Tapu yevmiye no ne işe yarar?

Tapu sicil müdürlüğünde yapılan başvuru ve işlemlere yevmiye no verilerek hak sıralaması yapılıyor. Bir diğer ifade ile, yevmiye tarihi ve yevmiye numarası önce olan hak kedisinden sonraki haklardan üstün tutuluyor.


Bu hususu bir örnek ile açıklamak gerekirse; yevmiye numarası önce bir haciz, kendisinden sonraki hacizden, ipotekten, irtifak gibi işlemlerden önce geliyor.


Bu nedenle hacze konu olan gayrimenkul...