29 / 03 / 2024

Tapuda ferağ işlemi

Tapuda ferağ işlemi

Tapuda ferağ işlemi nedir? Tapuda ferağ işlemi nasıl yapılıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapuda elbirliği nasıl bozulur? Tapuda elbirliğini bozmak için ne yapılır?

Tapuda elbirliği bozma işlemi sadece bir mirasçının başvuru ile gerçekleştirilebilir. Yani her bir mirasçının ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Gerekli belgelerin ibrazı ve başvurunun ardından tapuda elbirliği bozulur ve sahip olunan mal, paylı mülkiyete dönüşür… 

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de son 10 ayda 2 milyon 410 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının ocak-ekim ayları arasında toplamda 2 milyon 410 bin 816 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 494 bin 165 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 10 milyar 221 milyon 875 bin 369 TL tapu harcı geliri kazanıldı.

Tapuda ferağ işlemi Haberi

Tapuda ferağ işlemi

Tapuda ferağ işlemi


Köken olarak Arapçaya dayanan ferağ kelimesi vazgeçmek, birşeyi terk etmek, el çekmek ve çekilmek anlamına geliyor. Tapuda ferağ işlemi ise taşınmaz mallar üzerindeki sahiplik hakkını başkasına devredip ilişki kesme ve bu iş için tapuda yapılan resmi işlem olarak karşımıza çıkıyor.



Tapuda ferağ verme


Diyelim ki bir gayrimenkulünüz var ve mülkiyet hakkını bir başkasına devretmek veya üzerinde bir başkası lehine bir kurmak istiyorsunuz. Bu durumda tapu sicil müdürlüğüne gidip resmi bir senet imzalayarak gayrimenkulünüzün bir başkası lehine tescilini isteyebiliyorsunuz. Yaptığınız bu işleme ferağ takriri deniyor.



Gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gelip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Buna ferağ takriri de denmektedir.


İvazlı Ferağ nedir?


Taşınmaz malın elden çıkarılması...