26 / 04 / 2024

tapuda ferağ verme

tapuda ferağ verme

Tapuda ferağ işlemi nedir? Tapuda ferağ işlemi nasıl yapılıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi anlamına geliyor. Peki, tapuda ipotek koyma işlemi nasıl yapılır? İşte, tapuda ipotek koyma işlemi!

Tapuda eski eser şerhi!

Eski eser şerhi, korunması gerekli olan taşınmaz malların tapusu üzerinde konulabiliyor. Şerh, taşınmazın niteliklerine göre derecelendiriliyor. Peki, tapuda eski eser şerhi varsa ne olur? İşte yanıtı..

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti!

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti. Ömer Faruk Çelik, konut piyasasındaki durulmanın yanlış yorumlandığını belirterek, “Aksine sektör dengeye oturdu. Maceracıyla gerçek oyuncu ayrıldı” diye konuştu.

Tapuda intikal işlemi ne kadar sürer?

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul kanuni mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, tapuda intikal işlemi ne kadar sürer?

Tapuda hibe masrafı!

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine hibe deniyor. Peki, tapuda hibe masrafı nedir? İşte, tapuda hibe masrafı!

Tapuda ifraz şartları!

Taşınmaz bir malın birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine tapuda ifraz işlemi deniyor. Tapuda ifraz işleminin bazı şartları bulunuyor. İşte, tapuda ifraz şartları!

Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemelerinde meskenler için sıfır oranlı vergi avantajı bulunuyor. Peki, mesken olarak kullanılan işyerine vergi ödemesi nasıl yapılır? Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kanun ile kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. Peki, kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Tapuda yanlış yazılan ismin düzeltilmesi!

Medeni Kanunu gereğince kütükte dayanak belgesine aykırı olarak adi yazım hatasının tespit edilmesi halinde, bu hata düzeltilebiliyor. İşte tapuda yanlış yazılan ismin düzeltilmesi için gerekenler...

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları!

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları nelerdir? Kamulaştırma sürecinde tapusuz mallarda hangi işlemler yapılır? İşte 2942 sayılı kamulaştırma kanunu kapsamında yer alan esasları..

Tapuda hisse bölünmesi nasıl olur?

03 Ekim 1997 tarihinde yayınlanan 1997/12 sayılı Genelge ve bu genelgenin yasal dayanağı olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesi gereğince tapuda hisse bölünmesi nasıl olur?

Tapuda pay temliki!

Mirasçılardan biri, mirasta iştirak hali bozulmadan miras payının bir başka mirasçıya veya mirasçılara devredilmesini isteyebiliyor. Peki tapuda pay temliki nasıl yapılır? Tapuya nasıl tescil edilir?

Tapuda tevhit şartları!

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleşme işlemine tapu tevhit işlemi deniyor. Tapu tevhit işleminin yapılabilmesi için bazı şartlara uyması gerekiyor. Peki, tapuda tevhit şartları neler?

tapuda ferağ verme Haberi

tapuda ferağ verme

Tapuda ferağ işlemi


Köken olarak Arapçaya dayanan ferağ kelimesi vazgeçmek, birşeyi terk etmek, el çekmek ve çekilmek anlamına geliyor. Tapuda ferağ işlemi ise taşınmaz mallar üzerindeki sahiplik hakkını başkasına devredip ilişki kesme ve bu iş için tapuda yapılan resmi işlem olarak karşımıza çıkıyor.



Tapuda ferağ verme


Diyelim ki bir gayrimenkulünüz var ve mülkiyet hakkını bir başkasına devretmek veya üzerinde bir başkası lehine bir kurmak istiyorsunuz. Bu durumda tapu sicil müdürlüğüne gidip resmi bir senet imzalayarak gayrimenkulünüzün bir başkası lehine tescilini isteyebiliyorsunuz. Yaptığınız bu işleme ferağ takriri deniyor.



Gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gelip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Buna ferağ takriri de denmektedir.


İvazlı Ferağ nedir?


Taşınmaz malın elden çıkarılması...