29 / 03 / 2024

Tapuda lehine şerh ve belirtme bulunanlara satış

Tapuda lehine şerh ve belirtme bulunanlara satış

31 Mayıs 2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28663 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapuda şerh varken satış yapılır mı, nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapu kütüğüne bazı şerhler düşülebiliyor. Şerhi olan taşınmazların nasıl satıldığı merak ediliyor. Peki, tapuda şerh varken satış yapılır mı?

Tapuda var olan şerhler ve şerh işleminin sonuçları nelerdir?

Tapu sicil kayıtlarındaki şerhlere ve şerh işlemlerin sonuçlarına emlağın satışına engel oluşturabileceği için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Maketzedelere tapuda otomatik şerh formülü!

TBMM Maketten Ev Satışını Araştırma Alt Komisyonu, Türkiye’de maketten ev satışı yapıp ön ödemesini aldıktan sonra buharlaşan şirketlere neşter vurdu. 

Tapuda aile konutu şerhine yeni düzenleme getirildi!

Yargıtay, tapuda 'aile konutu' şerhine yeni düzenleme getirdi. Buna göre tapuda şerh yoksa bile sonradan eşlerden biri, "burası aile konutuydu" itirazıyla satışı iptal ettirebilecek.

Tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

Sit alanı ilan edilen taşınmaz malların tapu kütüğüne "Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır. Tarih – Yevmiye" şeklinde şerh düşülüyor. Peki, tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

İrtifak hakkı tapuya şerh edilir mi?

Gayrimenkul hukukunda irtifak hakkı sahibine, gayrimenkulün kullanım hakkını veriyor. Kanunen malik kendisine ait iki taşınmazdan biri üzerinde diğerinin lehine irtifak hakkı kurabiliyor. Peki, irtifak hakkı tapuya şerh edilir mi?

Tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapu kütüğüne konulabilen şerhler arasında "satılamaz" şerhi de yer alıyor. İhtiyati tedbir olarak nitelendirilen bu şerh ile söz konusu taşınmazın başkasına devri yasaklanıyor. Peki, tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Üst hakkı tapuya şerh edilir mi?

Bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı kurabiliyor. Peki, söz konusu üst hakkı tapuya şerh edilir mi?

Tapuda satış işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, taşınmazların yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış işlemleri nasıl yapılır? Tapuda satış işlemleri için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Tapuda rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, satışa konu olan taşınmazın değerini belirliyor. Rayiç bedel, güncel piyasa koşullarına göre defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından belirleniyor. Peki, tapuda rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Yapılan bu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi için gerekenler...

Tapuda lehine şerh ve belirtme bulunanlara satış Haberi

Tapuda lehine şerh ve belirtme bulunanlara satış

Milli Emlak Genel Tebliği

SIRA NO: 355

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Genel Tebliğin amacı, 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun hükümlerine göre Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Genel Tebliğ, 6292 sayılı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin işlemleri kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Genel Tebliğ, 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 12 nci maddesi ile 14 üncü maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak...