26 / 04 / 2024

tapuda para alışverişi

tapuda para alışverişi

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken masraflar arasında yer alan tapuda para nasıl ödenir? Tapu parası ne zaman ödenir? İşte tapu parası ile ilgili merak ettikleriniz...

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!

Bursa’da hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Bakyapı, 2024 yılında ticari gayrimenkul projeleri için kolları sıvadı. Bursa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak tasarlanan Mobyland projesi hayata geçirilecek.

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

WhatsApp uygulamasına alışveriş yapma özelliği geliyor!

Dünya genelinde oldukça yaygın olan WhatsApp yeni uygulaması için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda WhatsApp alışveriş deneyimini iyileştirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

Garanti BBVA'dan yeni kampanya: Okul alışverişlerine ekstra 2.000 mil hediye verilecek! İşte detaylar...

Garanti BBVA yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında okul alışverişlerine ekstra 2.000 mil hediye verileceği belirtildi. İşte detaylar...

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

İş Bankası'ndan son dakika müjdesi! Banka market alışverişi yapacaklara para verecek!

İş Bankası'nın son dakika müjdesiyle, müşterilere harika bir fırsat sunuluyor... Artık banka market alışverişi yapan müşterilere nakit geri ödeme yapacak... İşte ayrıntılar...

İş Bankası'ndan yakıt alışverişlerine dev kampanya!

İş Bankası'nın MaxiPuan kazandıran yakıt alışverişi kampanyası, 15 Ağustos 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Kampanya kapsamında, İş Bankası kartlarıyla Maximum anlaşmalı Petrol Ofisi istasyonlarında yapılan yakıt alışverişlerine özel fırsatlar sunulmaktadır.

tapuda para alışverişi Haberi

tapuda para alışverişi

Tapuda para nasıl ödenir?

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken iki masraf karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri, satın aldığı gayrimenkulün satış bedeli olan para; ikincisi ise tapu müdürlüğünde gerçekleşecek tapu işlemleri karşılığında alınan harç parası.


Tapu müdürlüğünde yapılan başvurular, internet üzerinden online olarak yapılabildiği gibi,  hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem yapılabiliyor.


Müdürlükte, başvuru için evraklarını teslim eden kişiye sonra süreçle ilgili olarak her aşamada sms yoluyla bilgilendirme yapılıyor.


Örneğin "1234 başvuru numaralı işleminize evrak kontrolleri yapılarak başlanılmıştır.” şeklinde bir SMS ile tapu işleminizin başladığına dair bir bilgilendirme mesajı gönderiliyor.


İşlemi devam eden ve yapılan başvuru için ikinci bir sms ile şu şekilde bilgilendiriliyor: “1234 başvuru nolu işleminizle ilgili olarak .... TL tapu harcını ve .... TL döner...