19 / 04 / 2024

tapunun hibe edilmesi

tapunun hibe edilmesi

Gayrimenkul tapusunun bir kimseden bir başka kimseye devredilmesi işlemi hem bir bedel karşılığında yapılabiliyor, hem de bedel almaksızın gerçekleşebiliyor. Peki, hibe tapu işlemleri 2015 nelerdir?

Tapuda bedelsiz devir için gerekenler!

Tapu devir işlemleri, taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemi nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir için gerekenler nelerdir?

Aile içinde tapu devri!

Aile içinde tapu devrinde bulunmak isteyen aile fertlerinin yapacakları bu işlem "tapunun hibe edilmesi" veya "tapunun devredilmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, aile içinde tapu devrinin masrafı nedir?

Tapuda hibe nasıl yapılır?

Hibe, herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine deniyor. Peki tapu hibe edilir mi? Tapuda hibe nasıl yapılır?

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Tapu iptali dava dilekçesi örneği 2021!

Tapu iptal davası, taşınmazın kütüğünde tescil edilen tapunun iptal edilmesi için açılıyor. Peki tapu iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte tapu iptali dava dilekçesi örneği 2021...

Ev alırken dikkat edilmesi gereken 9 püf nokta!

Hürriyet Ekonomi yazarı Sefer Levent bugünkü yazısında kampanyaların revaçta olduğu konut sektöründe sıkça sorulan ''Hangi evi almalıyım'' sorunu değerlendirdi. İşte, Ev alırken dikkat edilmesi gereken 9 püf nokta.

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Konut hibe harcı 2017!

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı.

Tapu hibe harcı 2017!

Gayrimenkul tapuları satış ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2017 ne kadar?

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor.

TANAP'a Avrupa Komisyonu'ndan 3,5 milyon Avro hibe desteği!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne, Avrupa Komisyonu, ticari işletim ve tesislerin bütünlüğü yönetim sistemleri aktivitesi için 3,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlayacağı açıkladı. .

Şehit Bilal Batırır'ın ailesine hibe edilen ev için para mı istendi?

Uzman Çavuş Bilal Batırır, 16 yıl önce Mardin'de girdiği çatışmada şehit düştü. Devlet, şehidin ailesine bir ev hibe etti. TOKİ, yıllar sonra 55 bin liralık hesap çıkardı. İtiraz üzerine rakamı 21 bin liraya indirdi…

tapunun hibe edilmesi Haberi

tapunun hibe edilmesi

Hibe tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkul tapusunun bir kimseden bir başka kimseye devredilmesi işlemi hem bir bedel karşılığında yapılabiliyor, hem de bedel almaksızın gerçekleşebiliyor.


Bir bedel karşılığınde yapılan devir işlemleri "satış" olarak nitelendiriliyor. Buna karşın bedelsiz olarak yapılan devir işlemi ise "hibe" oluyor.


Bilindiği üzere hibe; bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem yapılırken diğer mirasçıların da saklı payının gözetilmesi gerekiyor.


Peki, bir tapu nasıl hibe edilir? Hibe tapu işlemleri 2015 nelerdir?


Hibe işlemleri:

Yapılacak bedelsiz devir işleminde mal sahibi bu işlemi şartlı bir şekilde gerçekleştirebilir. Bir diğer ifade ile bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebilir. 


Bağış işlemi için taşınmaz malın bağlı olduğu tapu müdürlüğünden randevu alınır. Randevu günü ve...