25 / 04 / 2024

tarihi ortak miraslar

tarihi ortak miraslar

Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı...

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

OYAK ve TCC'den tarihi ortaklık!

OYAK, Türkiye çimento sektöründe tarihi bir adım attı. OYAK, Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Company ile ortak olmaya karar verdi. 

Tarihi Yarımada’yı koruma protokolü imzalandı!

İstanbul’daki tarihi yarımadanın korunması adına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 10 yıllık ‘Ortak Hizmet Protokolü’ için imzalar atıldı. 

Tarihi Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu durdurulacak!

Makedonya Kültür Bakanı Robert Alagyozovski, Ohri şehrinde bulunan tarihi Ali Paşa Camisi'nin restorasyonunu, ortak çözüm bulana kadar durdurulmasını istediklerini açıkladılar. 

Sur'da teröristlerin zarar verdiği tarihi yapılar onarılıyor!

Terör örgütü PKK’nın zarar verdiği tarihi yapılar restore ediliyor. Tarihi ve kültürel miraslar aslına uygun şekilde restore ediliyor.

Beylikdüzü İhlas Marmara 4 teslim tarihi!

İhlas Marmara Evleri 4 projesi İstanbul Beylikdüzü'de İhlas Marmara Evleri Ortak Girişimi tarafından hayata geçirildi. Beylikdüzü İhlas Marmara 4 teslim tarihi ne zaman?

İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor!

İhlas, gelecek dönemin vizyon projesi olarak nitelendirilen Çin’in tarihi İpek Yolu’nu canlandırma girişimine ortak oldu. Çin'in önde gelen firmalarından China Silk Road Group ile stratejik ortaklığa imza atan İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor.

Ortaköy Yooistanbul Evleri teslim tarihi!

Ortaköy Yooistanbul Evleri teslim tarihi bu yıl Eylül olarak belirtiliyor. Yooistanbul'da metrekare fiyatı 8 bin dolardan başlıyor...

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

TOKİ Konya Taşkent kura çekim tarihi!

TOKİ ve Taşkent Belediyesi'nin ortak girişimiyle hayata geçirilen TOKİ Konya Taşkent projesinde kura çekimi için geri sayım başladı. İşte, TOKİ Konya Taşkent kura çekim tarihi...

Say Yapı Yooistanbul Ortaköy teslim tarihi!

İstanbul Ortaköy'de hayata geçirilen Yooistanbul projesinde dairelerin fiyatları metrekare bazında 10 bin dolardan başlıyor. Say Yapı Yooistanbul Ortaköy teslim tarihi...

tarihi ortak miraslar Haberi

tarihi ortak miraslar


Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı.


Ortak miras ürünleri insanların yaşamını kolaylaştırıyor. Daha gelişmiş uygarlıkların da temelini oluşturuyor. Ortak mirasın zenginleşmesi ve gelişmesi insanın değeri, özgürlüğü, eşitliği, hakları ve mutluluğunun da geliştirilmesini sağlıyor. 


İnsanlar geçmişten bugüne kadar sürekli doğayla mücadele etmiştir. İnsanın bu çalışmaları ve beslenme, barınma, yaşama gibi mücadeleleri bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri sağlamıştır. Binlerce yıl süren bu çabalar insanlığın ortak mirasını oluşturmuştur.


Ortak miras nedir kısaca?


Ortak miras tek bir ulusa ait değildir. İlk çağlarda Sümerler, Babiller, Mısırlılar, Yunanlılar, Orta Çağ’da Müslümanlar Yeni ve Yakın Çağlarda ise Avrupalılar insanlığın ortak mirasına katkıda bulunmuşlardır. 


Ortak miras nedir kısaca?

Ortak mirastan bütün...