29 / 03 / 2024

tarımsal sit alanları son durum

tarımsal sit alanları son durum

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerindeki daralmaya yönelik,“Şu an itibarıyla 184 ova tespit ettik. Bunların 140’ı şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Buraları tarımsal sit alanı olarak ilan ediyoruz ve buraya bir çivi dahi çakılamayacak” dedi.

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

İzmir'de imara açılan tarım ve sit alanları meclis gündemine taşındı!

İzmir'de imara açılan tarım ve sit alanları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sit alanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bazı basın yayın organlarında yer alan "Doğal Sit Alanları İmara Açılıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, sit alanlarının bilimsel kriterler ışığında yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Doğal sit alanlarında 3 yeni düzenleme!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı, Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı ile Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Doğal sit alanlarında GES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte ilke kararı kapsamında yer alan hükümler..

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı ile kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak yeniden tescil ediliyor..

Doğal sit alanlarında RES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sit alanlarına yönelik değişikliklere ilişkin soru önergesi hazırladı.Yedekci, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 12 soru sordu..

141 ovaya 'tarımsal sit' gibi koruma!

Tarım Bakanlığı, Türkiye genelinde 49 ildeki 141 ovayı SİT alanı gibi koruma altına alıyor. Böylece tarımsal nitelik taşıyan ovaların amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasının büyük oranda önüne geçilmiş olacak.

141 ovaya tarımsal sit koruması!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 49 ildeki 141 ovanın, koruma alanı ilan edildiğini belirterek "Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak.

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Faruk Çelik: Tarımsal sit alanına çivi dahi çakılamayacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerindeki daralmaya yönelik,“Şu an itibarıyla 184 ova tespit ettik. Bunların 140’ı şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Buraları tarımsal sit alanı olarak ilan ediyoruz ve buraya bir çivi dahi çakılamayacak” dedi.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

tarımsal sit alanları son durum Haberi

tarımsal sit alanları son durum

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerindeki daralmaya yönelik önlemler almak gerektiğini belirterek, “Şu an itibarıyla 184 ova tespit ettik. Bunların 140’ı şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Buraları tarımsal sit alanı olarak ilan ediyoruz ve buraya bir çivi dahi çakılamayacak” dedi.


Çelik, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2017 bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:


 “Dünyada 2030’a kadar 700 milyon insanın yaşadığı yeri terk edeceği tahmin ediliyor. 2050’de dünya nüfusu 9,5 milyara ulaşacak, tarımsal üretimin yüzde 60 oranında artmaması halinde dünya insanlığının daha büyük açlıklarla, büyük felaketlerle karşı karşıya kalacak. Bugün petrol ve gaz için kopan fırtınaların çok yakın bir gelecekte gıda ve su için kopacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız.



 Bizim 24 milyon hektarlık tarıma elverişli arazimiz, 14.6 milyon hektarlık meramız,...