25 / 04 / 2024

Tasfiye Yönetmeliği tam metni

Tasfiye Yönetmeliği tam metni

25 Haziran 2013 Salı günü Resmi Gazetede 28688 sayısı ile yayımlanan Tasfiye Yönetmeliği 'nin tam metni için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği tam metni 2018!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği tam metni 2018...

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği tam metni 2018!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeler...

İmar barışı yönetmeliği 2018 tam metni!

İmar barışı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte imar barışı yönetmeliği 2018 tam metni....

İstanbul İmar Yönetmeliği tam metni!

İstanbul İmar Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre 4 ve daha fazla kata sahip yapılarda asansör tesisi zorunlu hale geldi. 

İstanbul İmar Yönetmeliği tam metni!

İstanbul İmar Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre 4 ve daha fazla kata sahip yapılarda asansör tesisi zorunlu hale geldi. 

Yeni otopark yönetmeliği tam metni 2018!

Yeni otopark yönetmeliği, 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin yürürlük tarihi ise 1 Haziran 2018 tarihi olarak belirlendi..

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği tam metni!

Öğrenci yurdu, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartları ve öğrenci stüdyo dairelerine ilişkin Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Dönüşüm projeleri özel hesabı yönetmeliği 2017!

Dönüşüm projeleri özel hesabı yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte dönüşüm projeleri özel hesabı yönetmeliği 2017 tam metni..

Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği 2016!

Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği, 23 Ağustos 2016 tarihinde 29810 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni..

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği tam metni!

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği 25 Ağustos 2015 tarihinde 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, sigorta eksperliği faaliyetinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı biçimde sürdürülmesini amaçlıyor...

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği tam metni!

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirliyor

Tasfiye Yönetmeliği tam metni Haberi

Tasfiye Yönetmeliği tam metni

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:


TASFİYE YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; gümrük idarelerince işletilmekte olan geçici depolama yeri, antrepo ve ambarlara eşya alınması, muhafazası, teslimi ile tasfiyelik hale gelmiş eşyanın tasfiyesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 27/10/2009 tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanunu, 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile 3/6/2011 tarihli ve 640 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) Alıcı: Tasfiyelik eşyayı alan kişiyi,


b) Ambar: Yolcu beraberi, kaçak, tasfiyelik ve perakendelik eşyanın konulduğu açık, yarı açık ve kapalı yerleri,


c) Ambar memuru: Tasfiye işletme müdürlüğü denetiminde eşya konulan ambarlar ve...