19 / 04 / 2024

TBMM KDV

TBMM KDV

Yeni konut alımında ödenen KDV’nin metrekareye göre değil; değere göre alınmasını öngören düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değişecek

Yabancıya konut satışında şok gelişme! Meclis'e geldi! KDV istisnası kaldırılıyor!

TBMM'ye sunulan 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında yabancılara konut satışındaki KDV istisnasının kaldırılması amaçlanıyor...

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

CHP Niğde Milletvekili Gürer, TBMM komisyonuna temel gıda ürünlerinde KDV’den bütünüyle vazgeçilmesi talebinde bulundu.

Vergi borcu yapılandırması maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel dönüşüm kamulaştırmalarında KDV istisnası uzatılıyor!

Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin ilk 20 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre, kentsel dönüşüm kamulaştırmalarında KDV istisnası 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılıyor..

KDV tasarısı TBMM'de kabul edildi!

KDV Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik içeren tasarının 8 maddesi kabul edildi. Tasarıda yer alan maddeye göre arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

3 maddede konut fiyatlarını düşürecek KDV düzenlemesi!

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

KDV Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklif ile bazı gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinin KDV'den muaf olması öngörülüyor.

Yabancılara ve gurbetçilere KDV'siz konut istisnası yasalaştı!

TBMM Genel Kurulunda,mükelleflere vergi indirimi ve yabancılar ile gurbetçilere konut ve iş yeri satışında KDV istisnasını da içeren "torba kanun teklifi" kabul edilerek yasalaştı.

Gurbetçiler KDV'siz konut alabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, mükelleflere vergi indirimi, Ahilik Esnaf Sandığı kurulması, yabancılar ile gurbetçilere konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri içeren torba kanun teklifinin birinci bölümü kabul edildi.

Konutta KDV istisnası Meclis'ten geçti!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylandı. Buna göre, vergi indirimi, ahilik sandığı kurulması, yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası yeniden düzenlendi.

İnşaat harcamasına KDV iadesi geliyor!

TBMM’ye sunulan Torba Yasa Tasarısı’nda yer alan yatırımlardaki inşaat harcamalarının KDV’si geri ödenecek. Geri ödeme 2017’yle sınırlandırıldı. Emrah Akın, “ Bu düzenlemenin süresiz veya en azından 2020’ye kadar uygulanması daha çok yatırımcıyı harekete geçirir” dedi.

Necip Nasır: Konutta KDV indirimi kalıcı olsun!

AKP milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demirözun KDV indirimi yapılabileceği yönünde açıklama yapmıştı.Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, "İnşaat sektöründe KDV indirimi kalıcı olsun" dedi...

Konutta KDV indirimi yolda!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Temizöz, gayrimenkul sektörünü zorlayan yüzde 18 KDV'nin indirilmesinin tekrar gündeme geldiğini söyledi. Temizöz, 15 Ekim'de komisyonda görüşüleceğini ifade etti.

TBMM KDV Haberi

TBMM KDV

Yeni konutlarda ortaya çıkan 17 puanlık vergi artışına Meclis rötuşu geliyor. Yapılacak değişiklikle, yasanın çıktığı tarihten önce inşaat ruhsatı almış, inşaatı devam eden konutlara mevcut sistem uygulanacak. Yeni yasa ise yürürlük tarihinden sonra ruhsat alınan konutları kapsayacak.    


Yapılacak değişiklik sayesinde halen inşaatı devam eden 150 metrekarenin altındaki evlerden, değerine ve bulunduğu semte bakılmaksızın yüzde 1 KDV alınacak. 150 metrekarenin üzerindeki evler de aynı şekilde mevcut yasada olduğu gibi yüzde 18’lik KDV’ye tabi tutulacak.

  

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, hem yap-sat müteahhitlerden ev alan dar gelirli konut alıcılarının hem de lüks projelerden konut alanların yüreğini ağzına getirdi. Bakanlığın, konut alımında ödenen KDV oranını metrekare yerine arsa veya konutun...