24 / 04 / 2024

TCMB PPK toplantı özetinde

TCMB PPK toplantı özetinde

TCMB PPK toplantı özetinde, tüketici güven endekslerindeki zayıf seyrin ağustos ayı itibarıyla sürdüğü belirtilerek, inşaat sektörüne ilişkin göstergelerin inşaat faaliyetlerinde kuvvetli bir toparlanmaya işaret etmediği bildirildi.

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul, yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi gelen satışlarla günü ekside kapadı. Endesk yüzde 1,23 oranında değer kaybederek 5 bin 186 puana kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay faizin yüzde 8,50’den yüzde 20,00’ye yükselteceğini öngörüyor. TCMB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına yönelik medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 bandından yüzde 20,00 bandına yükseltileceği yönünde oluştu.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!

Foreks Haber Merkez Bankası faiz anketi sonuçlandı. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bu ayki toplantısı ile ilgili medyan beklenti, faizin sabit bırakılacağı ve yüzde 8,50 bandında tutulacağı yönünde oluştu.

Son dakika Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2023 TCMB faiz kararı!

 Nisan 2023 TCMB toplantısı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığı'nda gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. İşte Nisan 2023  TCMB faiz kararı!

TCMB ile bankalar neden buluştu? İşte o toplantının nedeni!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kısıtladığı opsiyonlu Kur Korumalı Mevduat (KKM) işlemlerinin nasıl hesaba katılacağı ve yapılmaya devam edilip edilmeyeceği konusundaki belirsizliği dün bankalar ile bir araya gelerek masaya yatırdığı iddia edildi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası faiz kararı ve toplantısı bekleniyor. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı için gözler toplantıya çevrildi. Faiz artırımı olup olmayacağı ise merak konusu.

TCMB PPK toplantı özetinde Haberi

TCMB PPK toplantı özetinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, küresel piyasalardaki belirsizlikler ile güven endekslerindeki zayıf seyrin, büyüme görünümü ve istihdam üzerinde aşağı yönlü risk oluşturduğu belirtilerek, bu görünüm altında talep koşullarının enflasyondaki düşüşü destekleyeceğinin değerlendirildiği bildirildi.


Kurulun, 22 Eylül 2015 tarihli toplantısına ilişkin yayımladığı toplantı özetinde, ağustos ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,4 arttığı, yıllık enflasyonun da 0,33 puan yükselerek yüzde 7,14 olduğu anımsatıldı.


Bu dönemde tüketici fiyatları üzerinde Türk lirasındaki (TL) birikimli değer kaybının etkilerinin izlendiği belirtilen özette, gıda grubu yıllık enflasyonunun bir önceki aya kıyasla yükseldiği, petrol fiyatlarındaki azalışın etkisiyle enerji grubu yıllık enflasyonundaki düşüş eğiliminin ise sürdüğü bildirildi.


Özette, temel mal ve hizmet gruplarında yıllık enflasyonun yukarı yönlü bir seyir izlediği kaydedilerek, bu doğrultuda çekirdek enflasyon göstergelerinin...