25 / 04 / 2024

tek evi olan kira gelir vergisi öder mi

tek evi olan kira gelir vergisi öder mi

Kirada mülkü olan kişilerin 31 Mart tarihine kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor ancak geliriniz 3 bin 800 liranın altındaysa vergi ödemeyebilirsiniz

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?

Evde bakım maaşına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?” soruları olmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Evi olan 65 yaş aylığı alabilir mi?

Evi olan 65 yaş aylığı alabilir mi? sorusu 65 yaş aylığı konusunda vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. Peki 65 yaş aylığı almanın şartları nelerdir?

Evi olanlar dikkat! Yeni dönem başlıyor

Evi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendirmekte. Deprem sigortası ile ilgili son dakika gelişmesi. Deprem sigortasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren ayrıntılar belli oldu. İşte evi olan milyonları ilgilendiren detaylar...

Evi olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşı nasıl alınır, Evi olan evde bakım parası alabilir mi? sorularına vatandaşlar yanıt arıyor. İşte detaylar!

1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ayı sonunda sona erecek. 1 evi olanlar vergiden muaf olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, 1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

İki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. Peki, iki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet koşulları neler?

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.

Tek evi olan emeklilere emlak vergisi muafiyeti!

Brüt 200 metrekareyi aşmayan konutu bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinden muaf olmanın diğer şartları neler? İşte detaylar...

tek evi olan kira gelir vergisi öder mi Haberi

tek evi olan kira gelir vergisi öder mi

Kira vergisi ödeme mevsimi gelip çattı. 31 Mart akşamına kadar 2016’da elde edilen kira geliri için beyanname vermek gerekiyor. Ancak herkes değil, ayda 317 lira yani yıllık 3.800 liralık kira gelirinden daha düşük geliriniz varsa beyan etmek zorunda değilsiniz. İşyerleri için bu tutar bu yıl 30 bin lira. Kira bayannamesini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresinden girip rahatça verebilirsiniz. Ancak tabii ki özel bazı konular var.


Gazete Habertürk'ten Rahim AK'ın haberine göre, geliriniz eğer 3.800 lirayı aşıyorsa vergi vermek zorundasınız ama gelirin tümünü değil. Bir de gider indirimi yapacaksınız geri kalan tutar üzerinden vergi ödeyeceksiniz. İşte bu nokta önemli çünkü iki türlü gider düşme yolu var. Bunlardan ilki Götürü Gider indirimi. Oran yüzde 25. Diğeri ise Gerçek Gider...