19 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat 2015

Tekfen İnşaat 2015

Bugüne kadar Azerbaycan’da 2 milyar dolarlık projeye imza atan Tekfen İnşaat, Baku Olimpiyat Stadyumu ve Socar Tower’ı şubatta teslim edecek. Katar’da dünya kupalarının statlarını da inşa etmeye talip olacakları belirtildi.

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Tekfen Holding'ten Kazakistan'a yeni inşaat projesi!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin iştiraki Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kazakistan'da hayata geçireceği yeni projesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Tekfen, yarım kalan projesine yeniden başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, yeni alınan kararla projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapacak.

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

Tekfen'in Libya'daki alacaklarıyla ilgili görüşmelerde son durum! 

Tekfen Holding’in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’in yüzde 67 pay sahibi olduğu Tekfen-TML Ortak Girişimi'nin (TTJV) Libya'da üstlendiği Büyük Nehir Projesi durdurulmuştu. Tekfen'in alacaklarına ilişkin görüşmeler devam ediyor...

Tekfen Holding'ten Libya Projesi davasıyla ilgili açıklama! 

Tekfen İnşaat, Libya Projesi için açılan davada bir tenfiz süreci başlatılmadı...

Tekfen İnşaat'tan Rusya'ya yeni proje!

Tekfen Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Tekfen İnşaat'ın yeni projesi hakkında açıklama yaptı...

Tekfen Emlak ile Tekfen İnşaat birleşiyor!

Tekfen Holding'in sermayesinde yüzde 100 paya sahip olduğu Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin, sermayesinde yüzde 99,99 oranında paya sahip olduğu Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından devralınmak suretiyle birleşmesine karar verildi...

Tekfen Bakü’de 6’ıncı platformuna başlıyor!

Tekfen İnşaat’ın Azerbaycan’da, yüzde 40 oranında pay sahibi olduğu Azfen, 6’ıncı platformunu Bakü'de hayata geçiriyor.

Tekfen İnşaat'ın iştiraki Azfen ile BP arasında iş birliği!

Tekfen İnşaat iştiraklerinden Azfen Birge Müessesesi ile BP Exploration arasında 486 milyon dolarlık  sözleşme imzalandı

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu...

Tekfen İnşaat 2015 Haberi

Tekfen İnşaat 2015

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, 2018 yılında Rusya ve 2022 yılında ise Katar’da dünya kupalarının statlarını da inşa etmeye talip olacaklarını söyledi.


TEKFEN İnşaat Holding, Azerbaycan’da Bakü Olimpiyat Stadyumu ile Devlet Petrol Şirketi Socar Merkez Yönetim Binası olan Socar Tower binasını tamamlamak üzere. Türk mühendisleri, petrol atık alanı olarak kullanılan sahanın toprağını ıslah ederek, 68 bin kişilik stadyumu, 2 bin 469 adet beton kazık üzerine, 24 ayda bitiriyor. Azerbaycan’ın en yüksek binası olan Socar Tower’ın rüzgâr salınımını engellemek için ise Türk mühendisler çözümü çatı katına 520 bin tonluk ağırlık koymakta buldu. İki projenin de teslimatı Şubat 2015’te yapılacak. Tekfen İnşaat, 1996 yılından bu yana Azerbaycan’da çok sayıda projeye imza attı. Tekfen İnşaat’ın, Azerbaycan’da halen yapımına devam ettiği projelerin toplam...