28 / 03 / 2024

Teknoloji geliştirme bölgesi vergi istisnası

Teknoloji geliştirme bölgesi vergi istisnası

Teknoloji geliştirme bölgesine ait vergisel muafiyet ve istisnalar Teknoloji geliştirme bölgeleri uygulama yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, teknoloji geliştirme bölgesi KDV istisnası var mı? İşte yanıtı..

Atışalanı Rezerv Yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı İçinde Yer Alan Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi TGB - 1 alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 14.04.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sabahattin Zaim İZÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi plan tadilatı askıda!

Küçükçekmece ilçesi, Sabahattin Zaim İZÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 06.10.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı Tadilatı askıya çıkarıldı.

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Teknoloji Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı...

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Onan Bilimsel Mühendislik Ve Teknoloji Geliştirme Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Onan Bilimsel Mühendislik Ve Teknoloji Geliştirme Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mithat Okhan Onan tarafından kuruldu.

Ümraniye Yukarı Dudullu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi, (1208 ada, 5 parsel) Organize Sanayi Bölgesi Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.11.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

YAÜ, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile sanayiciye nefes olacak!

Cumhurbaşkanlığının Yalova Üniversitesi (YAÜ) kampüs yerleşkesindeki yaklaşık 50 dönüm arazide "Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulması yönündeki kararı, sevinçle karşılandı.

Bazı alanlar Yalova Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Yalova Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Teknoloji geliştirme bölgesi vergi istisnası Haberi

Teknoloji geliştirme bölgesi vergi istisnası

Teknoloji geliştirme bölgesi KDV istisnası!

Teknoloji geliştirme bölgesine ait vergisel muafiyet ve istisnalar, 12 Mart 2014 tarihinde 28939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Teknoloji geliştirme bölgeleri uygulama yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 


Kanun gereğince, Teknoloji geliştirme bölgesi KDV istisnası bulunuyor. Teknoloji geliştirme bölgesi KDV istisnası ile ilgili esaslara göre; teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan girişimcilerin kazançlarının gelir veya kurumlar vergisinden istisna bulunduğu süre içinde münhasıran bu Bölgelerde ürettikleri ve sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetlerinin, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında katma değer vergisinden müstesna tutulması için yönetici şirketin onayı alınarak ilgili vergi dairesine başvuruda bulunuluyor.


Teknoloji geliştirme bölgesi muafiyet ve istisnalar

MADDE 37  – (1) Bölgede muafiyet ve...