25 / 04 / 2024

Temlik hakkını kısıtlayan şerhler için aranacak belgeler

Temlik hakkını kısıtlayan şerhler için aranacak belgeler

Tapu sicilinde şerhler kısmına kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerhler konulabiliyor. Peki söz konusu tapuya şerh nasıl konur? Diyorsanız, yanıtı ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Et satışına kısıtlama geldi! Peki market fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte A101, MİGROS, Et ve Süt Kurumu fiyat listesi...

Ticaret Bakanlığı’ndan et satışına yönelik kritik müdahale geldi. Bakanlık et ihracatını kısıtladı. Peki market raflarına nasıl yansıdı? İşte İşte A101, MİGROS, Carrefoursa, Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyat listesi!

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

AB, çelik miktar kısıtlamasını yeniden artırdı!

AB’nin çelikte Türk ürünleriyle ilgili miktar kısıtlaması hakkında konuşan Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, çeyreklik kotanın yüzde 46 düştüğünü söyleyerek bu durumun genel kotanın tamamının kullanılamayacağı anlamına geldiğinden bahsetti.

Pazar yerlerinde bazı ürünlerin satışı ile ilgili kısıtlamalar kalkıyor!

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Pazar Yerleri" konulu yeni bir genelge gönderdi. Genelgeyle pazarlarda giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye malzemelerinin satışının kısıtlanmasına ilişkin alınan karar 11 Mayıs'tan itibaren kaldırdı.

İmar Kanunu değişikliği ile yerel yönetimlerin yetkisi kısıtlanmayacak!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek, "İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifinde yerel yönetimlerin yetkisini kısıtlayan herhangi bir konu yoktur" dedi...

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 2067'ye uzatıldı!

Tek-Art İnşaat'ın portföyünde olan Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 21 Aralık 2067 tarihine kadar uzatıldı... 

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi 1. Etap 2. Kısım ihalesi 6 Ağustos'ta!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısımda A4 ve A5 blokların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Esenyurt'a dönüşüm sözü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt'un bugün beton yığınına dönüştüğünü dile getirerek dönüşüm sözü verdi.

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Temlik hakkını kısıtlayan şerhler için aranacak belgeler Haberi

Temlik hakkını kısıtlayan şerhler için aranacak belgeler

Tapuya şerh nasıl konur?

Tapuya şerh konulması ile ilgili hükümler, Tapu Sicil Tüzüğü kapsamında sırasıyla 54, 55, 56 ve 57. maddelerde açıklanıyor. Söz konusu hükümlere göre, şerhler sütununa kişisel haklar, temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan şerhler, tescille ilgili geçici şerhler ile kanunların öngördüğü hususlar belirtiliyor.


Tüzük kapsamında yer alan söz konusu hükümler aşağıda yer alıyor.


Şerhler sütununda belirtme       

Madde 54 - Kütüğün şerhler sütununa kişisel haklar,temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan şerhler, tescille ilgili geçici şerhler ile kanunların öngördüğü hususlar yazılır.     

                                                          

Kişisel hakların şerhi için aranacak belgeler          ...