18 / 04 / 2024

toki 9 yıllık hedef

toki 9 yıllık hedef

Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan: "9 yıllık bir hedefimiz var ve bu hedefimizde 500 bin konut üreteceğiz. Yıllık 60 bin 70 bin konut yapacağız. " dedi.

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Kula Belediyesi'nden 9 yıllığına kiralık teknolojik sera!

Manisa İli Kula Belediye Başkanlığı, Kula Şehitlioğlu mahallesinde yer alan teknolojik serayı 9 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 156 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

Tarımda son dakika! Yıllık yüzde 138,15 yükseldi!

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), eylül eyında yıllık bazda yüzde 138,15, aylık yüzde 2,9 yükseliş kaydetti. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9'a düşürülüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine arazileriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz" dedi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon martta yüzde 1,3 oldu!

Avro Bölgesi'nde, şubatta yüzde 0,9 olan yıllık enflasyon, mart ayında yüzde 1,3 seviyesine çıktı.

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosunun yıllık basit faiz oranı yüzde 9,25 oldu!

Şeker Finansal Kiralama'nın 98 gün vadeli iskontolu finansman bonosunun yıllık basit faiz oranı yüzde 9,25, yıllık bileşik faiz oranı yüzde 9,57 ve nihai fiyatı 97,577 TL seviyesine revize edildi.

Kanal İstanbul'un 9 yıllık serüveni!

2011'den bu yana dönem dönem gündeme gelen ve kamuoyunda Çılgın Proje adıyla bilinen Kanal İstanbul'da ihale sürecine geçiliyor. Peki Kanal İstanbul'da bu noktaya nasıl gelindi? Projenin mega kent İstanbul'a ne gibi etkileri olacak? İşte çılgın proje Kanal İstanbul'un 9 yıllık serüveni...

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündeminde!

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut inşaat maliyetlerinde yıllık yüzde 5.9 artış!

Konut inşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 5.9 oldu. Türkiye İMSAD eylül ayı Sektör Raporu sonucuna göre, 2015 yılı ilk dokuz ayında maliyet artışı, geçen yılın ilk dokuz aylık artışının altında kaldı.

toki 9 yıllık hedef Haberi

toki 9 yıllık hedef

Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan: "9 yıllık bir hedefimiz var ve bu hedefimizde 500 bin konut üreteceğiz. Yıllık 60 bin 70 bin konut yapacağız. " dedi.


Türkiye'de son yıllarda en çok tartışılan kurumların başında gelen TOKİ, kimileri için "devletin yoksula uzanan şefkat eli kimileri için de "betonlaşmayı artıran " bir kurum. 


istanbul Biiyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği yaptığı sırada geçtiğimiz yıl TOKI Başkanlığı görevine atanan Mehmet Ergün Turan ile TOKl'nin geçmişte yaptıklarını ve şu anda uyguladığı projeleri konuştuk. 


Felsefe ve tarihe ilgi duyan M. Ergün Turan, özellikle istanbul başta olmak üzere önemli kentlerin tarihi ve mimari dokusuyla ilgili yabancı yayınları da takip ediyor. 

Kendisini ziyarete gelenlere "Kutadgu Bilig" hediye eden M. Ergiin Turan, halen istanbul Güngören 'de bir apartman dairesinde hayatını sürdürüyor. 

TOKİ Başkanı M....