19 / 04 / 2024

toki afet konutları

toki afet konutları

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin deprem riskine karşı önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade eden Şevkin, "TOKİ afet riski altında olan konutlarda barınan vatandaşlara sosyal konut yapmalıdır. Acilen afet müsteşarlığı kurulmalıdır." dedi...

TOKİ Van kura sonuçları listesi!

Van'da deprem sonrası TOKİ tarafından yaptırılan Afet Konutları'nın kura sonuçları açıklandı...

TOKİ Van'daki afet konutları söz verildiği tarihte teslim edildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van'daki afet konutlarının, bölgede son 50 yılın en sert kışının yaşanmasına rağmen söz verilen tarihe yetiştirildiği bildirildi

Erdoğan Bayraktar: TOKİ'nin hatası yok sorumlular cezasını çeker!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sel felaketinin yaşandığı bölgede TOKİ'nin imar yönünden bir hatasının olmadığını söyledi

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem konutları hızla yükseliyor. Yapımı süren afet konutları FPV dronla görüntülendi.

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Adıyaman'daki afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldiklerini söyledi.

Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarının teslim tarihlerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek? İşte detaylar...

Hatay İskenderun’daki afet konutları hızla yükseliyor! İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Hatay İskenderun’daki afet konutları bayramda da hızla yükselmeye devam ediyor. İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Kastamonu Bozkurt'taki afet konutları ne zaman tamamlanacak? TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kastamonu Bozkurt'taki afet konutlarının ne zaman tamamlanacağını açıkladı. İşte Bulut'un o açıklaması...

TOKİ Trabzon Afet Konutları projesi için düğmeye bastı!

Yeni yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Afet Konutları projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları'nın teslim edilmediği iddiaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Giresun Dereli'de; Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, hak konutlarını evlerini teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutlarına yönelik açıklama!

Sosyal medya üzerinden 2021 yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde inşa edilen afet konutlarına ilişkin açıklama yaptı. 

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

toki afet konutları Haberi

toki afet konutları

İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan 5.8’lik deprem sonrası depremle ilgili konular gündemde sıcaklığını hala koruyor. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, mecliste Türkiye’de gerçekleşebilecek deprem tehlikesi ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberinde, İstanbul'da yaşanan depreme değinen Şevkin, "Coğrafi konum ve jeolojik yapısı nedeniyle ülkemizin yüzde 92'si deprem riski altındadır. Yerleşim alanlarımızın yüzde 96'si ise deprem tehlikesi altındaki alanlarda toplanmıştır. Bu gerçeği unutmamamız gerekir."  dedi.

1999 yılı sonrasında çıkarılan depreme ilişkin yasal düzenlemelerin bir sonuca ulaşmadığını iddia eden Şevkin, "Hükümet tarafından oluşturulan AFAD işlevsiz hale getirildi. Türkiye Bina Yönetmeliği ile Türkiye Deprem Tehlikesi Haritası, Türkiye'nin jeolojik gerçekliğine göre hazırlanmamıştır. İmar affı ile sınırlı da olsa deprem güvenliği için atılmış olan tüm adımlar boşa çıkarılmıştır. Toplanan deprem vergileri bütçe açığı için kullanıldı."...