16 / 04 / 2024

TOKİ Cizre Sur ve Yüksekova

TOKİ Cizre Sur ve Yüksekova

Hükümet, PKK’nın harabeye çevirdiği Cizre, Sur ve Yüksekova’yı adeta yeniden inşa ediyor. Sur’da TOKİ’nin inşa ettiği bin konut hak sahiplerine teslim edilecek. Cizre ve Yüksekova’da yeni evler için düğmeye basıldı.

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

TOKİ  Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından temizlenen bölgelerde eni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları inşa etti. 

TOKİ Şırnak Cizre 18 konut ile 12 ticaret alanı ihalesi 24 Haziran'da!

TOKİ Şırnak ili, Cizre ilçesi mescit, taziye evi ve 18 adet konut ile 12 adet ticaret inşaatı ihalesi 24 Haziran 2019 tarihinde yapılacak...

Sur Yapı “Evim Türkiye” diyen Avrupalı Türklerle buluşuyor!

Sur Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde, TOKİ, Emlak Konut ve İTO gibi kurumların desteğiyle, Konutder, Gyoder, İnder gibi sektör derneklerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘Evim Türkiye’ fuarıyla Avrupa çıkarmasına devam ediyor.

TOKİ Cizre kurası çekildi!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde hendek operasyonları döneminde teröristlerin yıktığı evler devlet imkanı ile yeniden inşa ediliyor. TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan evlerin kura çekimi yapıldı.

Cizre Dirsekli TOKİ 1. Etap tamamlandı! 

Şırnak’ın Cizre ilçesi Dirsekli bölgesinde TOKİ tarfından hayata geçirilen konut projesinin  1. etabı tamamlandı.

Sur TOKİ Konutları için kura çekimi yapıldı!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. 

TOKİ Sur'daki çarpık yapıları temizledi!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan rekreasyon çalışması vatandaşların beğenisini topladı. Bölge TOKİ tarafından çarpık yapılardan temizlendi.

TOKİ'nin Sur'da inşa ettiği konutlar Eylül'de teslim edilecek!

TOKİ tarafından Sur'da mağdur aileler için yapımı devam eden konutların 31 bloğu Eylül'de yeni sahiplerine verilecek.

TOKİ Şırnak Cizre 1. Etap incelendi!

Şırnak Cizre'de TOKİ tarafından inşa edilen 1. Etap konutları incelendi. Cizre Belediye Başkanı ve Kaymakamı Ahmet Adanur, çalışmalar hakkın bilgi aldı.

TOKİ'nin Sur'da hayata geçirdiği konutlar için inşaat sürüyor!

TOKİ'nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hayata geçirdiği konutlar için inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ, Sur'da 1.400 yeni konut inşa etti!

TOKİ'nin yaklaşık 5 bin 637 konutun yapımına başladığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bunlardan bin 400'ü bitirildi. Şuan Sur ilçesinde evi yıkılan bir vatandaş bizden ev isterse, evini verebilecek durumdayız. Hazırlıklarımız tamam" dedi.

TOKİ Sur için sosyal alanlar oluşturuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki peyzaj projesinden bahsetti. Turan, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken, sosyal alanlar ve yeşil alanlar oluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Sur yeniden inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Sur'u yeniden inşa ediyor. 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

TOKİ Cizre Sur ve Yüksekova Haberi

TOKİ Cizre Sur ve Yüksekova

Hükümet, PKK’nın harabeye çevirdiği Cizre, Sur ve Yüksekova’yı adeta yeniden inşa ediyor. Sur’da TOKİ’nin inşa ettiği bin konut hak sahiplerine teslim edilecek. Cizre ve Yüksekova’da yeni evler için düğmeye basıldı.


Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da zarar verdiği Cizre, Yüksekova ve Sur ayağa kaldırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bin konutu hak sahiplerine teslim etmeye hazırlanıyor. Cizre ve Yüksekova'da, TOKİ'nin tahsis edeceği evler ile vatandaşların evleri arasında fiyat farklarının yüksek olmaması için çalışma yürütülüyor.


SUR'DA BİN KONUT

Sur'da yıl sonuna kadar TOKİ'nin inşa ettiği bin konut hak sahiplerine teslim edilecek. Suriçi'nde ise önümüzdeki ay temel atma törenini gerçekleştirmeyi planlayan hükümet, bölgeye Diyarbakır mimarisine özgü evler yapacak. Yeni yapılan evlerde avlu, geniş ve açık çatı, işlemeli sokak kapıları, cumba ve kemer gibi yapılara...