19 / 04 / 2024

toki engelli konut ihtiyacı

toki engelli konut ihtiyacı

Konut ihtiyacı olan engelli vatandaşlara özel olanaklar ve kontenjan sunan TOKİ, inşa ettiği evlerde bu kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için özel mimari düzenlemeler de uyguluyor.

Engelli TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ engelli başvuru şartları nelerdir?

TOKİ ucuz konut başvurularına dair detaylar merakla araştırılmaya devam ediliyor. Engelli TOKİ başvuruları da araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte detaylar!

TOKİ engelli başvuruları için bugün son gün! Kira öder gibi 3+1 ev fırsatı!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis'teki engelli projesi için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ engelli başvuruları başladı! 180 ay vadeyle kira öder gibi 3+1 konut fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis projesi için başvurular bugün başladı. Projeden en az yüzde 40 engelli vatandaşlar konut alabilecek.

Diyanet'ten TOKİ Sosyal Konut Projesi'yle ilgili faiz açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal konut projesi ile ilgili görüşünün ardından bazı medya organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı...

Diyanet, TOKİ'nin konut satışlarında faizli işleme onay verdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle ilgili bir soruya, bu projelerde ev satmak için kullandırılan kredilerin 'faiz getirisi elde etmek amacı taşımadığı' yönünde cevap verdi. Diyanet, söz konusu projeden yararlanmanın 'caiz' olduğunu söyledi.

TOKİ sosyal konut projesi 2019-2020!

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 16 Aralık'ta başlıyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projeler Türkiye'nin 81 ilinde inşa edilecek. Peki başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte tüm detaylarıyla TOKİ sosyal konut projesi 2019-2020...

TOKİ ucuz konut 2020 projeleri ve detayları!

TOKİ ucuz konut 2020 projeleri ve detayları haberimizde yer alıyor. Projeler Türkiye'nin 7 bölgesinde 81 ilde inşa edilecek. İşte TOKİ ucuz konut 2020 projeleri ve detayları...

TOKİ faizsiz konut kredisi başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarla dar gelirli aileler başta olmak üzere pek çok vatandaş uygun fiyatlı ev satın alma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlara kurum tarafından belirli şartlarda faizsiz konut kredisi de veriliyor. Peki, TOKİ faizsiz kredi başvuru şartları nelerdir?

TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere veriliyor?

TOKİ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar konut kredisinde kimlere faizsiz kredi verildiğini ve kimlerin bu fırsatlardan yararlandığını merak ediyor. Peki başvuruda bulunacak vatandaşlar için şartlar nelerdir ve nasıl başvurulur?

TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? 

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenler TOKİ'nin yeni projelerini araştırmaya başladı. TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? 

TOKİ yeni konut projeleri neler?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasından sonra gözler yeni projelere çevrildi. Peki, TOKİ yeni konut projeleri nelerdir? İşte tüm detaylar....

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

50 bin yeni sosyal konut projesinin kura çekilişlerini gerçekleştiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak sorusu başvuru yapan vatandaşların sıkça arattığı sorular arasında yer alıyor. Peki TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak? İşte yanıtı...

toki engelli konut ihtiyacı Haberi

toki engelli konut ihtiyacı

TOKİ’nin konut satışlarında özel şartlar sunduğu bir diğer kesim Engelliler. Projelerinde, fiziksel çevrenin engelliler için de ulaşılabilir ve yaşanabilir kılınması hedefini gözeten TOKİ, konut tasarımlarına bu hassasiyeti yansıtmaya çalışıyor. İmar Kanunu ve engellilerin hayatını kolaylaştıran tüm yönetmelikleri uygulayan TOKİ, engelli vatandaşların konutlara rahat ulaşımını sağlayacak bina giriş rampaları, bina içinde zemin kat kotuna ulaşım kolaylığı, tüm kapıların 90 santimetre, koridorların ise 115 santimetre olması, asansörlerin tekerlekli sandalye kullanımına uygunluğu, merpenlerin her iki tarafında korkuluk ve küpeşte bulunması gibi gereklilikleri göz önünde bulunduruyor. Uygulamalarda, kurumsal standartlara uygun olarak proje sahasında mutlaka yüzde 6 ile 8 eğimli olacak şekilde engelli rampaları yapılıyor.


TOKİ, talep olması halinde bu kategorideki kişilerin satın alacakları dairede kişiye özel düzenlemeler de yapabiliyor. Bu doğrultuda, banyo ve mutfaklarına...