23 / 04 / 2024

toki konut üretimi

toki konut üretimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, TOKİ eliyle 2002 yılından şu ana kadar toplam olarak 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini dile getirdi.

TOKİ 2023'e kadar 1.2 milyon konut üretecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türkiye’nin geçtiğimiz 33 yıl boyunca katettiği mesafelerin konut üretiminde de gerçekleştiğini söyleyerek “2023 yılında toplam konut üretimimiz 1.2 milyon adede ulaşacak” dedi.

TOKİ, 815 bin konut rakamına ulaştı!

Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Toplamda 815 bin konut rakamına ulaştık. Geçtiğimiz yıl 65 bin konutu ihale etmiştik, bu yılda aynı rakama ulaşacağımızı tahmin ediyorum." dedi.

TOKİ konut üretiminde 800 bini aştı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 15 yılda 800 bin 112 konut ürettiklerini belirterek, "Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz." dedi.

TOKİ konut üretimini yüzde 40 artırdı!

Son 14 yıllık süreçte yılda ortalama 46 bin 357 konut üreten TOKİ, bu rakamı 2016 yılında 64 bin 822'ye çıkararak, konut üretimini yüzde 40 artırdı.

TOKİ 9 dakikada bir konut üretiyor!

Sosyal konut üretme misyonundan sapmadan niteliğe yoğunlaşan TOKİ, bu yıl için hedeflediği 60 bin rakamına yılın ilk 8 ayında ulaşma peşinde. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 9 dakikada bir konut ürettiklerini belirtti.

TOKİ 715 bin 458 konut rakamına ulaştı!

TOKİ "Toplu Konut Üretim Raporu" verileri yayınlandı. Rapora göre 81 il, 3 bin 229 şantiyede 715 bin 458 konut rakamına ulaşıldı, 565 bin 445 konut teslim edildi.

TOKİ konutlarında balon patlaması değil, talep patlaması var!

"TOKİ konutlarında balon değil talep patlaması var" diyen Başkan Turan, 2016'da yaklaşık 12 milyar liralık yatırım öngördüklerini kaydederek, TOKİ'nin bu yıl 60 bin konut üretimiyle rekor kıracağını söyledi.

TOKİ 2016'da 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

TOKİ, alt gelirlilere daha çok konut üretmeli!

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Tolga Türkanık: "Orta ve alt gelir grubunun İstanbul'da ev sahibi olması giderek zorlaştığını ve alt gelir grubu için daha fazla konut üretilmesi gerektiğini belirtti.

TOKİ barınma değil, yaşam alanı üretecek!

Tek tip bloklar ve inşaat yoğunluğuyla eleştirilen TOKİ, yeni bir kimliğe bürünüyor. TOKİ Başkanı, ‘barınma merkezi’ olmaktan çıkıp ‘yaşam alanları’ üretmeye başladıklarını, şehir parklarıyla da imajlarını değiştireceklerini söylüyor.

TOKİ konut üretiminde rekora koşuyor!

TOKİ Başkanı Turan, "Gelecek yıl talep bulunan yerlerde emeklilere konut yapma projesi de dahil olmak üzere 60-70 bin konut üretmeyi hedefliyoruz" dedi.

TOKİ, sosyal ihtiyaçları karşılayacak şehirler inşa ediyor!

80 bine yakın konutun yapımının devam ettiğini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "2015 yılı içerisinde 41 bin konutu geçtik. Sene sonu geldiğinde hedefimiz bu rakamı 45-47 bine çıkarmak" dedi.

TOKİ her yıl 60 bin konutu dar gelirliler için üretecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan katıldığı özel bir televizyon programında, çözüm süreci ile konut taleplerini arttığını, idarenin sosyal devletin en önemli yansıması olduğunu söyledi. Turan, yeni dönem hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 637 bini aştı!

Türkiye'nin 78 ilinde 689 şantiyesinde çalışma yürüten TOKİ'nin Başkanı Ergün Turan, "Bugün itibariyle TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 637 bini aşmış durumda. " dedi.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar aman dikkat! İyi niyetiniz kullanılmasın!

TOKİ konut ve arsa başvurusunda bulunanlara uyarı yapıldı. İşte TOKİ’den gelen açıklama!

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

TOKİ konut kuraları ne zaman çekiliyor? TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekim süreci devam ediyor. Kura çekilen illerde TOKİ konutlarının hak sahipleri belli oldu. Peki diğer illerde TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek? İşte bütün detaylar…

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında konut arsalarının tüm detaylarını anlattı. İşte ayrıntılar…

TOKİ konut fiyatları sabit mi, artacak mı? TOKİ konut 2+1 ve 3+1 ödeme planı nasıl?

TOKİ sosyal konut taksitlerinin sabit olup olmayacağı sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.

toki konut üretimi Haberi

toki konut üretimi

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Murat Kurum, yaptığı açıklamada deprem dönüşümünün milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

Başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği dahilinde toplamda 1,5 milyon konutu dönüştürdüklerini, TOKİ eliyle 2002 yılından şu ana kadar toplam olarak 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini söyledi. Kurum açıklamasında toplam 800 bin binanın denetimini de yeni mevzuata göre gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Mega kent İstanbul'da 300 bini acil olarak toplamda 1,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ülkemizde son dönemlerde sık sık depremlerin meydana geldiği Van, Elazığ, Malatya ve İzmir'de başlattıkları dönüşüm çalışmalarına da değindi.

TOKİ'den 6 ilde 1029 konut...