28 / 03 / 2024

toki şehit aileleri kredi

toki şehit aileleri kredi

TOKİ'nin 81 ilde iş yaptığı şantiye sayısı 700'ü aktif olmak üzere 3 bini aştı. Bunların yüzde 40'ını geliri 2 bin 600 liranın altında olan aileler için yapılan konutlar oluşturdu.

TOKİ şehit ailelerine 30 milyon lira kredi verdi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, şehit ailelerine 2013 yılında 29 milyon 791 bin 800 lira faizsiz konut kredisi verildiğini belirterek, "Toplamda ise 14 bin 788 şehit ailesine 251 milyon 187 bin 518 lira kredi açıldı...

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gazilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı ve ilgili kamu kurumları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yardım programlarıyla, bu kahramanların ailelerine ve gazilere çeşitli ihtiyaçlarının karşıl

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

TOKİ'den şehit yakını ve gazilere konut müjdesi!

Türkiye genelinde konut projelerine hızla devam eden TOKİ, şehit ve gazi yakınları için çalışmalara başladı. Kurum, 5 bin aileyi ev sahibi yapacak projeleri hayata geçirecek.

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

Son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz, "65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek." dedi.

TOKİ'nin 15 bin evi engelli ve şehit yakınına!

2020'de ev sahibi olanların arasına 'sosyal konut hamlesi' ile 100 bin kişi daha ekleniyor. Düşük tutarlı peşinat ve taksit imkanıyla kolayca ev sahibi olabilenen projede konutların 15 bini şehit yakınları ve engelliler için ayrıldı...

Batmanlı Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı!

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Batman Yaylıca (Derbisan) Köyü’nde derme çatma bir evde yaşayan 7 çocuklu Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı yaptı.

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.

Mersin'de 73 şehit ailesine ücretsiz konut!

Tarsus Belediyesi tarafından şehit aileleri için tahsis edilen dairelerin tapuları dağıtıldı. 73 şehit ailesi ev sahibi oldu...

TOKİ'den faizsiz konut kredisi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi tarafından şehit aileleri ile gazi ve vazife malulleri için faizsiz konut kredisi verilecek. 20 yıl geri ödemeli 260 milyon TL kredi sağlanacak. 

TOKİ şehit ailesine verilen evin parasını mı istedi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın şehit ailesine hibe edilen evin parasını istemesi Meclis gündemine getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faizsiz konut kredisi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci 100 günlük eylem planında şehit aileleri, harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi müjdesi verdi.

Mustafa Çelik Kayseri yatırımlarını değerlendirdi!

Şehit aileleri ve gaziler Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir’in hayata geçirdiği yatırımlarını değerlendirildi.

toki şehit aileleri kredi Haberi

toki şehit aileleri kredi

TOKİ'nin 81 ilde iş yaptığı şantiye sayısı 700'ü aktif olmak üzere 3 bini aştı. Bunların yüzde 40'ını geliri 2 bin 600 liranın altında olan aileler için yapılan konutlar oluşturdu. TOKİ, yapılan bir yönetmelik değişikliğiyle şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisi vermeye başlamıştı. Bugüne kadar 364 milyon liralık faizsiz konut kredisi açıldı. Şehit yakınları da faizsiz konut kredisine yoğun ilgi gösterdi. 2014 yılı içinde, başvuranların sayısı bin 356 kişi oldu. TOKİ'nin yaptığı işler, TBMM KİT Komisyonu'na sunulan raporlarla ortaya çıktı. Buna göre TOKİ, ikinci merkezini İstanbul'da oluşturdu. Ankara'da 459 personelin görev yaptığı TOKİ'nin, Halkalı'daki merkezine Projeler, İhale, Krediler, Strateji Daire Başkanlığı ile Uygulama Daire Başkanlığı taşındı. Personel sayısı ise 205'e yükseldi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞIRLIKLI 

TOKİ'nin...