26 / 04 / 2024

Torba Kanun inşaat maddeleri

Torba Kanun inşaat maddeleri

Torba Yasa inşaat sektörüne neler getirdi? Torba Yasa'da inşaat sektörü için neler var? Torba Yasa emlak ve konut sektörüne neler getirecek? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Torba Yasa'da inşaat sektörünü ilgilendiren maddeler...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Torba Kanun teklifinden inşaat sektörüne neler çıkacak?

TBMM Meclisi 12 günlük aranın ardından yarın mesaiye başlıyor. 71 maddelik torba yasada inşaat ve gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren birçok konu bulunuyor.

İnşaat sektöründe yeni dönem resmen başladı!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında konut ve inşaat sektörünü yakından ilgilendiren bir çok madde bulunuyor. 

İnşaat sektöründe 10 yeni düzenleme!

TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren 10 madde öne çıktı.

Yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018!

Yeni Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı ile inşaatlardaki KDV vergisi uygulamasının değiştirilmesi planlanıyor. İşte yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018 metni..

Torba tasarı ile inşaat sektörüne yeni düzenlemeler geliyor!

Ekonominin canlanması ve çarkların daha hızlı dönmesi için hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen torba tasarıda inşaat sektörüne yönelik birçok yeni düzenleme bulunuyor.

Torba kanun teklifi meclise fazla mesai yaptıracak!

TBMM önümüzdeki hafta, milyonlarca Türk vatandaşı ile yabancılara önemli müjdeler içeren "torba kanun teklifi" için mesai yapacak.

İnşaat harcamasına KDV iadesi geliyor!

TBMM’ye sunulan Torba Yasa Tasarısı’nda yer alan yatırımlardaki inşaat harcamalarının KDV’si geri ödenecek. Geri ödeme 2017’yle sınırlandırıldı. Emrah Akın, “ Bu düzenlemenin süresiz veya en azından 2020’ye kadar uygulanması daha çok yatırımcıyı harekete geçirir” dedi.

Torba kanun tasarısı yasalaştı!

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Torba kanun tasarısının 1.bölümü TBMM tarafından kabul edildi!

Trafik sigortası, Sur'un yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. kısmı, TBMM tarafından onaylandı

Torba Kanun inşaat maddeleri Haberi

Torba Kanun inşaat maddeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Torba Yasa'da inşaat sektörü ve çalışma hayatına dair maddeler şöyle; 


İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 


Kanun No. 6552                                                                                               

Kabul Tarihi: 10/9/2014


(...)


Taşeron İşyerleri ve İşçilere Yönelik Düzenlemeler


- İşverenler, taşeron firmalara (alt işverenlere) iş vermeleri halinde, işçilerinin ücretlerinin ödenip ödenmediğini kontrol etmekle ve varsa ödenmeyen ücretleri taşeron firmaların hak edişlerinden keserek işçilerin banka...