25 / 04 / 2024

turistin gözünden türkiye

turistin gözünden türkiye

20 günde Türkiye'de 3500 km gezen, İtalyan yönetmen ve gezgin Leonardo Dalessandri tarafından çekilen 3 dakikalık kısa film, ülkemizi bir turistin gözünden ekrana taşıyor.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fransız devi Türkiye'den ayrılacak mı? Kararını duyurdu

Fransız Schneider Electric Türkiye'deki yatırımlarına devam edecek mi? Merakla beklenen karar açıklandı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesini görürken Türkiye’de ise 34 aydır artışına aralıksız devam ediyor.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Bir devir kapanıyor! Doblo son kez gözünü Türkiye’de açacak!

Fiat Doblo Türkiye’ye veda ediyor. Doblo, üretimine bundan sonra İspanya’da devam edecek. İşte detaylar!

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Maliye Bakanlığı deprem fırsatçılarının tepesinde! Yapay fiyat artışı yapanlara göz açtırmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, fırsatçılara göz açtırmamak için başta emlak olmak üzere her sektörde fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

turistin gözünden türkiye Haberi

turistin gözünden türkiye

Türkiye’de 20 günde 3500 km gezen bir turistin çektiği 3 dakikalık kısa film.


Leonardo Dalessandri isimli İtalyan yönetmen ve gezgin tarafından çekilen bu kısa Türkiye filmi ülkemizi bir turistin gözünden ekrana taşıyor.


Filmi Kapadokya’dan Pamukkale’ye gezip, künefeden dönere kadar çeşitli Türk yemeklerini tattığını belirten Leonardo Dalessandri...