29 / 03 / 2024

turizm sektörü otel yatırımları

turizm sektörü otel yatırımları

Turizm sektörü 2017’nin 2 aylık döneminde 40 otel projesi için 247 milyon dolarlık yatırım teşviği aldı. Alınan teşvikle 31 yeni otelin yapılması planlandı.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

As Serinçayır Otel Turizm İnşaat Oto Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Serinçayır Otel Turizm İnşaat Oto Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seyfettin Çinal tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Turizm ve otel piyasasının 2021 karnesi!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş, '2021 Yılı ve Sonrası Turizm (Otel) Piyasası Analizi' başlığıyla hazırladığı raporda, Türkiye'nin turizm sektörünü değerlendirdi. 

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

Kilit Grup otel yatırımlarını hızlandırıyor!

Turizm sektöründe 2023 yılı itibariyle toparlanma olacağını dile getiren Kilit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, yeni konsept otel yatırımlarına hız vereceklerini dile getirdi. 

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Egeos Turizm Yatırım Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Egeos Turizm Yatırım Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 4 milyon 630 bin TL sermaye bedeli ile Selami Doğaç tarafından kuruldu.

turizm sektörü otel yatırımları Haberi

turizm sektörü otel yatırımları

Konaklama sektörü 2017’nin 2 aylık döneminde 40 otel projesi için 247 milyon dolarlık yatırım teşviği aldı.


Turizm sektörü için durgun geçen 2016 yılının ardından gözler 2017'ye çevrildi. Geçen sene Türkiye bir önceki yıla göre 10 milyon turist kaybetti ancak otel yatırımları hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. Sektör Ekonomi Bakanlığı'ndan yılın ilk iki ayı içerisinde 5 bin 139 yatak kapasiteli 40 otel için yatırım teşviği aldı.


247 milyon dolarlık teşvik


Turizmdatabank'ın Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği yatırım teşvikleri verilerine göre, konaklama sektörü 2017’nin 2 aylık döneminde 40 otel projesi için 247 milyon dolarlık yatırım teşviği aldı.


Alınan teşvikler içinde 31 adedi ile yeni otellerin yapılması planlandı. 247 milyon dolar bütçesi bulunan bu yeni otellerle 1451 kişiye iş sağlanacak. Bu otellerde 5 bin 139 adet...