24 / 04 / 2024

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması etkinliğinde konut üretenleri ilgilendiren önemli müjdeler de geldi. 8.5 yıl bu sektörde faaliyette bulunduğunu hatırlatan Vedat Demiröz önemli açıklamalarda bulundu.

Konut sektörünün hedefi 15 milyar dolar!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER); Cityscape'in bilgi ortaklığı ile Çırağan'da düzenlediği "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması", sektör temsilcileri hedeflerini anlattı. İşte ayrıntılar...

Ömer Faruk Çelik: 4. Köprü Körfez ülkelerine ulaşacak!

Körfez yatırımcısı ile Türk firmaları İstanbul’da buluştu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik ortaya çıkacak 20 milyar dolarlık iş hacmine dikkat çekerek “4. Köprü Körfez ülkelerine ulaşacak” dedi.

Türkiye yatırım açısından bölgenin en güvenli limanı!

Türk inşaat sektörünün dev oyuncuları, Körfez yatırımcısını İstanbul'da ağırladı. Yabancı yatırımcılar, yaşanan terör olayları nedeniyle yatırım planlarını ertelemeyecekleri görüşünde birleşti

Körfez Yatırımcıları: Korkmuyoruz Türkiye'ye yatırıma geliriz

Körfez’den gelen 50 gayrimenkul yatırımcısı şirketin üst yöneticileri, Ankara saldırısı konusunda, “Türkiye bunları aşacak köklü demokrasi kültürü ve güçlü ekonomiye sahip, Türkiye’ye yatırımdan vazgeçmeyiz” dediler

Gayrimenkul sektörüne damga vergisi müjdesi!

Körfez ülkelerinden 50 yatırımcı İstanbul’a çıkarma yaptı. Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten damga vergisiyle ilgili müjdeli bir haber geldi.

KONUTDER körfez yatırımcıları İstanbul'da ağırlayacak!

KONUTDER 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ etkinliğine körfez ülkelerinden yaklaşık 35 firmanın katılımı netleşirken, 50 firma Türk firmalarıyla bir araya gelecek.

Körfez yatırımcıları 12-14 Ekim'de İstanbul'da buluşuyor!

Eylül ayı başında Dubai'de düzenlenen Cityscape Global'e 61 firma ile katılan Türk gayrimenkul sektörü, fuarda görüştüğü yatırımcılarla İstanbul'da yeniden bir araya gelecek.

Araplar yatırım için Türkiye'ye geliyor!

KONUTDER’in önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinliğe Körfez yatırımcısı büyük ilgi gösterdi. Suudi Arabistan’dan Kuveyt’e 35 firmanın görüşmeye geleceği kesinleşti, sayının 50’ye çıkması bekleniyor.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Gayrimenkul sektörünün 2022 2. çeyrek karnesi! 

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022 2. Çeyrek Raporu’nda hangi veriler yer aldı? Konut satın almalarında son durum ne? İşte rapordaki o ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor?

The Economist’in araştırma birimi Economist Intelligence tarafından hazırlanan 2022 özel sayısında salgın sonrası küresel ekonomiyi hangi trendlerin yönlendireceği ve 2022 yılında hangi sektörü nelerin beklediği masaya yatırılıyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Gayrimenkul sektörünün 2. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 2. Çeyrek Raporu'na göre ev fiyatları 2021'in ilk çeyreğinde en yüksek seviyelerini gördü. 

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması Haberi

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması etkinliğinde konut üretenleri ilgilendiren önemli müjdeler de geldi. 8.5 yıl bu sektörde faaliyette bulunduğunu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Konut üretiminde en az yüzde 2.5, Damga Vergisi'ne gidiyor. Bir işte cironun yüzde 15'i kâr ise, bu 2.5'luk oran, kârın yüzde 15'lik kısmına denk geliyor. Yani kârınızın yüzde 15-16'sı Damga Vergisi'ne gidiyor. 


Diğer ruhsat harçları hariç!.. Bunun mutlaka bir an önce düzeltilmesi lazım. Bunu size değil kendime söylüyorum. İnşallah çok yakından takip edeceğim. 1 Kasım seçimleri sonrası oluşacak parlamentoda gündeme gelecek ve en kısa zamanda Damga Vergisi'ndeki haksız vergi tahsilatı önlenecek. 


Harçlarda bölgesel dengelerin de gözetilmesi gerekiyor. Mesela Bitlis ile İstanbul'daki harçlar aynı olmamalı. Ama üniter devlet olunca, aynı rakamlar oluşuyor. Bu...