25 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi...

Rusya ile ilişkileri inşaat anlamında güçlendirmeliyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rusya ile çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri inşaat anlamında, ekonomi anlamında güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Türk müteahhitler 14 ülkede 340 milyar dolarlık 9 bin proje üstlendi!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Müteahhitlerimiz yurt dışında aldıkları ihalelerde, yapacakları projelerde kullanacakları malzemeleri Türkiye'den alırlarsa, malzemeleri Eximbank sıfır faizli krediyle finanse edecek" dedi.

Müteahhitleri yurtdışı işleri 6 - 7 milyar dolar geriledi!

Müteahhitler, 2012 ve 2013’te dış dünyada 30 milyar dolarlık iş almıştı. Bu rakam şimdi 6 - 7 milyar dolar seviyelerine geriledi.

Türk müteahhitler İran'la 900 milyon dolarlık yapı anlaşmasını yaptı!

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, "Türkiye müteahhitlik firması yaptırımlardan sonra ilk yapı anlaşmasını İran’da almış bulunuyor. Projenin yapımı 900 milyon dolara malolacak.” dedi.

Türk müteahhitler 10 yılda 200 milyar dolar yatırım yapacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, "Alternatifler yaratmaya çalışıyoruz başka ülkeleri de dolaşıyoruz ama Güney Amerika'da şu andaki tespitlerimize göre iyi yatırım imkanları gözüküyor" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de şehir kurmak istiyoruz!

Türk müteahhitler mülteci sorunu için elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklamasına TOKİ ve Türk gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri 2023'te 100 milyar dolara ulaşacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında yaptıkları projelerdeki hedefinin 2023'te 100 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.

Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin!

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Atlanta’daki Türk- Amerikan Ticaret Odası ile yapılan anlaşma sayesinde ise orada yükselen inşaat sektörü için adımlar atılacak. Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin." dedi.

Türk müteahhitler yurtdışında 314 milyar dolarlık proje yaptı!

Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, 2010'da 624 olan Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı, bu yıldan sonra hedef pazarlardaki iç karışıklıklar nedeniyle azalırken, ortalama proje bedeli ise artış kaydetti.

Çağrı Acı: Müteahhitlerimiz dünya markalarıyla yarışıyor!

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, dünyanın en sıkıntılı bölgelerinde dev projeler yaşama geçiren Türk müteahhitlerin, bu alanda dünya markalarıyla yarıştığını söyledi. Acı, Ankaralı firmaların da yarışta yerini aldığını ifade etti...

Türk müteahhitlerin yurtdışındaki proje sayısı 390'a ulaştı!

Türk inşaat şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2003'te 17 milyon dolar olurken, bu rakam 2014 mart ayı itibariyle 94 milyon dolara yükseldi. Proje miktarı ise 2003 yılında 270 iken 2013'te 390'a çıktı...

Türk müteahhitler Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nın yıldızı oldu!

KUVEYT'te 13'üncüsü düzenlenen gayrimenkul fuarına Türk müteahhitler demir attı. Türk inşaat sektörünün son yıllarda geldiği nokta ve Mütekabiliyet Kanunu'nun da etkisiyle Türkiye gayrimenkulleri yabancılardan yoğun ilgi görüyor...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitler Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi! 

Türk müteahhitlerin işleri Mart ayıyla beraber açıldı. Ticaret Bakanlığı'nca duyurulan resmi verilere göre; Türk müteahhitlerin Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Türk müteahhitlerin 2022 hedefi 50 milyar dolar!

Yurt dışında 2021 yılında 29.3 milyar dolar tutarında proje üstlenen Türk müteahhitler, hedef yükseltti. Türk müteahhitler, 2022'de 30 milyar doları aşmayı, orta vadede ise senelik 50 milyar dolarlık proje hacmini hedefliyor.

Türk müteahhitler 2022'ye yurt dışında 214,4 milyon dolarlık iş üstlenerek başladı!

Türk müteahhitler 2022 yılının Ocak ayında yurt dışında toplamda 10 proje üstlendi. İşte Türk müteahhitlerin hayata geçirdiği projelerin toplam tutarı...

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri Haberi

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sheraton Otel'de düzenlenen 11'inci Büyükelçiler Konferansı'nda, Bakanlığın çevre ve şehircilik alanındaki faaliyetleri ve gelecek vizyonunu paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, TOKİ'nin son 17 yılda 860 bin konut ürettiğini, sosyal donatılar, ibadethaneler, parklar ve kültür merkezleri dahil edildiğinde 1 milyonun üzerinde bağımsız birim yapma başarısı gösterdiğini söyledi.

TOKİ'nin Endonezya, Sri Lanka, Pakistan ve Somali'de konutları, hastaneleri, misafirhaneleri, spor salonlarını hizmete açtığını belirten Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını ifade etti.

"Tüm zamanların en büyük yabancı gayrimenkul yatırımı yapıldı"

Murat Kurum, son yıllarda bazı illerde yaşanan felaketlerin tekrar etmemesi için kentsel dönüşüm noktasında da önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyerek, dönüşüm...