18 / 04 / 2024

türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı

türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Vivo V29 Lite Türkiye'de ön satışa çıktı: İşte güncel fiyatı...

Vivo, V29 Lite 5G modeli Türkiye'de ön satışa çıktı. İşte Vivo V29 Lite ön satış fiyatı ve özellikleri...

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Asus ROG Ally Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri!

El bilgisayarı Asus ROG Ally, Windows 11 işletim sistemiyle birlikte Türkiye'de ön siparişe sunuldu! İşte beklenen konsolun Türkiye fiyatı ve özellikleri.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Samsung'dan şubat sürprizi geldi: The Freestyle Türkiye'de ön satışa sunulacak!

Teknoloji şirketleri arasında yıldızı parlayan Samsung, eğlence cihazı The Freestyle'ı ve taşınabilir ekran kartını Türkiye'de ön satışa çıkaracağını açıkladı. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Tayfun Küçükoğlu: Türkiye'nin inşaat malzemelerini karşılayacak kapasitesi var!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle açıklama yaptı. İşte İMSAD'ın o açıklaması...

türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı Haberi

türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen yıl inşaat sektörünün Türkiye'ye 33 milyar dolar döviz kazandırdığını belirterek, "Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" dedi. Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu. 


YÜZDE 15'İNİ SAĞLADI 

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin dinamosu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, sektörün son 5 yıldaki büyüme ve istihdam artışının yüzde 15'ini tek başına sağladığını söyledi. İnşaat sektörünün çimento, seramik, demir-çelik gibi ilgili sektörleri de geliştirdiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "2013'te sektörün Türkiye'ye getirdiği döviz 33 milyar dolar. 

33 milyar dolar daha az borç almasını sağlıyoruz. Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. 


Yeni...