24 / 04 / 2024

türkiye gayrimenkul yatırımları

türkiye gayrimenkul yatırımları

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Türkiye'ye 2030'a kadar yılda 70 milyar dolar yatırım yapılacak!

Türkiye'de 2030 yılına kadar gayrimenkul sektörüne yüzde 40 oranında yatırım yapılması planlanıyor. Gayrimenkul sektörünün dışında en büyük desteği ise kamu hizmetleri görecek. İşte detaylar...

Türkiye, MIPIM 2017'de yatırımcı için çekim merkezi oldu!

Türkiye’nin 600’e yakın kişi ve 250 kuruluşun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla bakanlık düzeyinde temsil edildiği MIPIM 2017, uluslararası yatırımcı için tam anlamıyla çekim merkezi oldu.

Türkiye gayrimenkul fiyatları düşüşe geçecek!

Türk Yapı Sektörü Raporu 2016 yayınlandı. Yapı Endüstri Merkezi’nin 22 yıldır yayınladığı rapor, yapı sektörünün inşaat, gayrimenkul, finans, ekonomi, hizmet ve malzeme gibi tüm yönleriyle derinlemesine inceliyor. İşte detaylar..

Türkiye her zaman gelecek vaat eden bir pazar!

Akzirve Gayrimenkul & Yatırım'ın Üst Yöneticisi Maasfeh: "Türkiye, bize her zaman gelecek vaat eden bir pazar. 25 yıllık süreçte yatırım kararlılığımızdan hiç tereddüt etmedik ve yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük" dedi.

Körfez'in Türkiye aşkı gayrimenkule yarıyor!

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tanıtım çalışmalarının meyvesini İstanbul’da yapılan Emlak Fuarı’nda alıyor. Körfez sermayesi fuara yoğun ilgi gösterirken, 400’e yakın proje kendini gösterme fırsatı buldu.

Kuveytli yatırımcılar yönünü Türkiye’ye çevirdi!

Kuveyt ve diğer CSS ülkeleri uluslararası gayrimenkul piyasasında Türkiye’nin rakiplerinden biri olan Mısır merkezli Projelerin, Körfez yatırımcısına kaybettirmesi nedeniyle yatırım yapılır ibresinin Türkiye’ye dönmesi için bir şans daha olduğu görülüyor...

Gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme ve Epos Gayrimenkul'ün gerçekleştirdikleri çalışma, Türkiye ve İstanbul genelinde markalı konut projelerini ve sektöre yabancı yatırımcının ilgisini yeni gelişmeler çerçevesinde masaya yatırıyor.

319 milyon dolarlık doğrudan yatırımın 235 milyon doları gayrimenkul!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım " Önemli kavşak kazasız geçildi " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Türkiye gayrimenkul yatırımlarında bölgedeki en güvenilir liman!

Onursal Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, açıklanan Temmuz verilerinin tüm olumsuzluklara karşın ülkemizin bölgede en güvenilir liman olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hüseyin Altaş: Yabancı yatırımcı için gayrimenkulde en cazip yer İstanbul!

International Realty Plus (IRP) Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş, 2013 yılında Türkiye'de 1 milyon 363 bin 124 emlak satıldığını, sektördeki is hacminin de yaklaşık 35 milyar dolar olduğunu bildirdi.

GYODER, MIPIM 2014'de Türkiye'deki fırsatları yatırımcılarla paylaştı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, dünya gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktalarından MIPIM 2014 Gayrimenkul Fuarında düzenlediği özel oturumda yabancı yatırımcılarla Türkiye'deki iş ve yatırım fırsatlarını paylaştı.

Türkiye gelişen 3. uygun gayrimenkul yatırım yeri seçildi!

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması, 2013’ün birinci çeyreğinde istihdam beklentisinde hız kesen Türkiye’nin 2013 ikinci çeyrek itibarıyla hareketli ve aktif bir işe alım pazarına yöneleceğini gösteriyor...

Türkiye gayrimenkul yatırımında 3. sırada!

Yabancı Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği’nin (AFIRE) yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en çok yatırım yapılan üçüncü ülke olduğu ortaya çıktı

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Vogue Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Vogue Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Batuhan Türüdü tarafından kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Portakal Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Portakal Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de T.Frederick A. Westendorff tarafından kuruldu.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

türkiye gayrimenkul yatırımları Haberi

türkiye gayrimenkul yatırımları

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde, Güney Afrika iş insanlarına sektörel bazda Türkiye'deki yatırım fırsatları tanıtıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, MÜSİAD Güney Afrika Şube Başkanı Abubekir Salim'in moderatörlüğündeki "Türkiye'de Sektörel Yatırım" isimli panele, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, Türkiye'nin Pretorya Ticaret Müşaviri Işıl Karakurt, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Uzmanlarından Mert Avcı, Halit Duran ve Başak Avcı konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Büyükelçi Ülgen panelin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Türk iş dünyasının önde gelen kurumlarından MÜSİAD'ın Türkiye Güney Afrika ticari ilişkilerinde oldukça önemli role sahip olduğunu belirtti, MÜSİAD'ın Johannesburg'da ofis kurmuş olmasından duyduğu memnuniyete değindi.

- Gayrimenkul ve turizm sektörleri

Avcı da Türkiye'nin gayrimenkul ve turizm sektörlerine...