18 / 04 / 2024

Türkiye-İran duvarı

Türkiye-İran duvarı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin İran sınırına inşa etmeyi planladığı duvarla ilgili memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.

1 gramı bile binlerce TL para ediyor. Türkiye'de yeni keşfedildi. Yer altından fışkırıyor, yer altından fışkıran zenginl

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı bir zenginlik var. Yine Türkiye'de keşfedilen bir taşın gramı bile binlerce lira yapıyor. İşte herkes tarafından merak edilen o taşla ilgili detaylar.

Türkiye'de de dünyada fark etmez... Tüm çiftçiler ellerini çabuk tutsun... Bunu eken para para demiyor işte kazancı

Dünya genelinde tarım ürünlerine yeniden rağbet olmasıyla birlikte hangi tarım ürünlerinin ne kadar kazandırdığı da merak edilmeye başlandı. Türkiye'de de çiftçilere çok kazandıran bir tarım ürünü var.

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

Ve Türkiye'nin otomobili TOGG fiyat listesinde Mayıs ayı çılgınlığı; Bu kadarını kimse tahmin etmiyordu!

Geçtiğimiz ay yollara çıkan Türkiye'nin otomobili TOGG vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ederken Mayıs fiyat listesi dikkat çeken bir sürprizle geldi. İşte TOGG Mayıs ayı güncel fiyatı ve heyecan uyandıran o sürpriz…

Tekno Pova bekleyenler müjde! Sonunda Türkiye'de Satışta

Türkiye'de yatırımlarını artıran TECNO Merakla beklenen yeni telefon POVA 4 & POVA 4 Pro'yu Meteor Gri, Lava Turuncu ve Siber Mavi olmak üzere üç renk seçeneğiyle satışa sundu.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

İşte karşınızda Türkiye’nin otomobili TOGG! TOGG yollara çıktı! O anlar an be an kameralarda

TOGG meraklılarını heyecanlandıran görüntü geldi. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG’dan yeni görüntüler sosyal medyada ortaya çıktı. TOGG'un sürü halindeki sürüş anı bir vatandaşın kamerasında kayıt altına alındı. İşte detaylar…

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

Bitkisel yağ fiyatları ise son 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu fiyatlar birçok ülkede gözlenirken bu düşüş Türkiye'de hiçbir şekilde market raflarına ve pazarlara yansımadı. İşte detaylar…

Türkiye-İran duvarı Haberi

Türkiye-İran duvarı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Tahran'da düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin İran sınırına inşa etmeyi planladığı duvarla ilgili açıklamalarda bulundu.


Kasımi, güvenlik amacıyla Türkiye-İran sınırına duvar örülmesinden memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Kasimi, "Biz, iki ülke arasındaki sınırı daha güvenli hale getirecek her türlü girişimi memnuniyetle karşılarız" diye konuştu.


Duvarın, sınırın sıfır noktasında değil, Türkiye topraklarında bulunacağı söyleyen Kasimi, "Her halükarda, sınırların güvenliği hem bizim için hem de Türkler için önemli bir konu ve iki ülke bu amaç için gerekli adımları atmalı'' dedi.


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise duvarla ilgili yaptığı açıklama da ise sınır duvarının İran'a karşı bir hareket değil, bölge halkı ve sınır güvenliği için gerekli bir adım olduğunu belirtti.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan ise yaklaşık 144 kilometrelik...