26 / 04 / 2024

Türkiye köprüleri

Türkiye köprüleri

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Türkiye’de 2013 yılında 15 kilometre boyunda 179 köprü yapıldı!

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli projeleri arasında yer alan Nissibi Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün yapımında tercih edilen kalıp uzmanı Doka, diğer kalıp sistemlerinden farklı olarak ‘hızı’ vaad ediyor.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Vivo Türkiye, Babalar Günü'nü Kampanyalarla Kutluyor! Y35 ve Y22s İle Babanızı Şımartın!

Babalar Günü yaklaşırken, vivo Türkiye, şık ve kaliteli akıllı telefon modelleri Y35 ve Y22s ile babaları unutmadı. Türkiye'de üretilen Y35 ve Y22s modellerini satın alan kullanıcılara Türk kahvesi makinesi hediye ediyor. Ayrıca, sepet indirimleri ve ekstra 1 yıl garanti fırsatı da bekliyor.

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Türk Kızılay Etiler'de inşaat yaptıracak!

Türkiye Kızılay Derneği tarafından İstanbul Etiler'deki gayrimenkul yap-işlet-devret yöntemi ile ihale edilecek. İhaleye katılmak isteyenler için son tarih 4 Mart saat 11:00 olarak belirlendi. 

Türkiye Kömür İşletmeleri’nin taşınmazları için kayıt tutulmadı mı?

Sayıştay, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait arazi, bina ve tarlalarla ilgili kayıt tutulmadığını ya da kayıt altına alınmadığını belirledi. Raporda, kapsamlı bir muhasebe dışı envanter çalışması yapılması gerektiği ifade edildi.

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye köprüleri Haberi

Türkiye köprüleri

Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında temelleri atılan “Çanakkale 1915 Köprüsü”, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te hizmete girecek; köprü açıldığında Japonya’nın Akashi-Kaikyo köprüsünü tahtından indirerek dünyanın en uzun aralıklı köprüsü ünvanına sahip olacak.


18 Mart’ta temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü, Marmara Bölgesi’nin 5. Köprüsü olurken, 10.3 milyar liraya mal olacak. Köprüden geçiş ücretinin 15 Euro + KDV olması planlanıyor.


Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press, dünyanın en uzun köprülerini inceledi. Ajans Press’in araştırmasına göre dünyanın en uzun köprüleri arasında hali hazırda Türkiye’den iki köprü bulunuyor. Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında bu rakam 3’e çıkacak. Listede var olan köprülerde ise Osman Gazi Köprüsü dünyanın en uzun ayak açıklığına sahip dördüncü köprüsü konumunda yer alırken Yavuz Sultan Selim Köprüsü listenin...