25 / 04 / 2024

türkiye Otel doluluk oranı

türkiye Otel doluluk oranı

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Otel doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Okulların kapanması iç turizmi hareketlendirdi. Karneyi alan tatile koştu, oteller doldu. Karneyi alan Ramazan ayı öncesi tatile çıkınca, güney sahillerindeki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Accor Grubu Türkiye’de 21 otel için harekete geçti!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Accor Grubu'nun otel yatırımlarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türkiye’de 21 otel için proje inceliyor görüşme yapıyoruz' başlıklı yazısı...

Wyndham Hotels-Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açacak!

Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, turizm sektörünü ve grubun Türkiye planlarını açıkladı. Wyndham Hotels & Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açmayı planlıyor.

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Türkiye’de 43 yeni otel inşa ediliyor!

Türkiye’de toplam 7 bin 804 oda kapasiteli 43 yeni otel projesinin yatırımına devam ediyor. Hizmete açılan otellere bu yıl 24 yeni tesis ekleniyor.

Radisson, Türkiye'de 5 yılda 50 otel açacak!

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Radisson Group Türkiye’deki hedefini büyüttü. Grup, 5 yılda Türkiye'de 50 otele ulaşacak...

Hilton Türkiye'de 21 otel daha açacak!

Turizm devi Hilton, 5 sene içerisinde Türkiye’de 21 otel daha açmayı planlıyor. Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan “Türkiye ABD’den sonra dünyaya açıldığımız ilk pazar, dolayısıyla manevi değeri çok. Ülkeye güvenimiz tam. En az 21 otel daha açacağız” diye konuştu.

Titanic Otel Türkiye’de 12, Almanya’da 3 yeni otel açacak!

Gurbetçi işadamı Mehmet Aygün’ün kurduğu Titanic Otel Grubu, yeni otel yatırımlarına imza atacak. Şirket, Türkiye’de 12, Almanya’da 3 yeni otel açacak.

Türkiye'de 48 şehire 143 yeni otel geliyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB), bu yılın ocak-ekim döneminde 48 şehirde toplam 22 bin 81 yataklı 143 yeni otel projesinin teşvik belgesi aldığı açıklandı. 

Thomas Cook Türkiye’de 3 otel açacak!

İngiliz tatil şirketi Thomas Cook, kendi markasıyla üçü Türkiye'de olmak üzere 20 yeni otel açacak.

Wyndham Hotels Türkiye'deki otel sayısını 100'e çıkaracak!

Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden Wyndham Hotels Türkiye'deki 65 otel sayısını 2020'ye kadar 100'e çıkarmayı hedefliyor.

türkiye Otel doluluk oranı Haberi

türkiye Otel doluluk oranı

TURİZMDE kan kaybı durmuyor. Türkiye’nin cari açığının finansmanında en büyük kalemlerden olan turizm gelirleri, IŞİD ve Rusya-Ukrayna sorunları başta olmak üzere jeopolitik endişelerin etkisiyle üçüncü çeyrekte de düşüşünü sürdürerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4 azalışla 12.3 milyar dolar oldu. Eylül ayında ise otel doluluklarında yüzde 12.4 düşüş yaşandı. Türkiye doluluk oranlarında Avrupa’nın en kötü ülkesi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu dün temmuz, ağustos ve eylül aylarına ilişkin turizm gelirleri istatistiklerini açıkladı. Ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması da düştü. Yabancıların ortalama harcaması 670 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 881 dolar oldu.


Turizm gelirleri yılın ilk çeyreğinde yüzde 1.3 artışla 4.87 milyar dolar, ikinci çeyrekte de yüzde 13.8 düşüşle 7.73 milyar dolar olmuştu. Üçüncü çeyrekte ise 12.3...