25 / 04 / 2024

türkiye ulaştırma projeleri

türkiye ulaştırma projeleri

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,Kanal İstanbul Projesi'ni belli bir aşamaya getirdiklerini söyledi. Arslan, "1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak bir kısmını 3. Havalimanı'nın yanındaki bataklıkları doldurup yeşillendirmede kullanacağız. Ve adalar yapacağız" dedi.

Türkiye ulaştırma alanında çığır açtı!

Türkiye 15 yıl içine ulaştırma alanında büyük çığır açtı. Tüm illeri birbirine bağlayan duble yollar, kıtaları birleştiren köprüler, dağları aşan tüneller Türk halkının gururu oldu. Hızlı tren ve havalimanları ise uzakları yakın etti.

Ulaştırma sektöründeki dev hamle 2002’den sonra hızlandı!

Ekonomide sağlanan liberalleşme ulaştırma sektöründe de büyük bir devrime imza atılmasını sağladı. Özal döneminde başlayan hamle, 2002’den sonra hızlandı. Havalimanları, otoban ve hızlı trenlerle Türkiye birbirine bağlandı

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projelerine tarihi imzalar attık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2021'de ulaştırma ve haberleşme projelerine tarihi imzalar attıklarını dile getirerek"Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda prestijli projeleri hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 10 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödenek hemen her yıl artış göstermektedir" dedi.

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

Kovid-19'a rağmen ulaştırma yatırımları hız kesmedi!

Türkiye, küresel boyutta iz bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, bu yıl ulaştırma, haberleşme ve altyapıda attığı adımlarla stratejik önemdeki projeleri tamamlayıp, hizmete sundu.

Kovid-19 salgını sürecinde hangi ulaştırma yatırımları yapıldı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başta olmak üzere olağanüstü dönemlerden geçerken, olağanüstü çabayla Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak ulaşım projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli" dedi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda atama kararı!

Cumhurbaşkanı Kararları dahilinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında atama kararları alındı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 5 atama kararı!

Cumhurbaşkanı Kararları dahilinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında atama kararları alındı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

türkiye ulaştırma projeleri Haberi

türkiye ulaştırma projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili çıkacak malzemeyi değerlendirmek de dahil olmak üzere çalışmaları belli bir aşamaya getirdiklerini söyledi. 


Bakan Arslan, "1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak, bunun bir kısmını 3. Havalimanı'nın yanındaki kömür ocaklarından kaynaklı bataklıkların doldurulup yeşillendirmede kullanacağız ama yine de çok ciddi bir malzeme kalıyor, o malzemeyi de değerlendireceğiz. Daha önce adalar yapacağız demiştik, onların işletmesi ve en verimli şekilde değerlendirilmesi de dahil ciddi bir çalışmadan bahsediyoruz. Nihai istişare yapıldıktan sonra açıklayıp yola koyulacağız" şeklinde konuştu. 


3 Katlı Tünel'in sondaj çalışması yıl sonu bitiyor

Ulaştırma Bakanı Arslan, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bakan Arslan, Ovit Tüneli'ni önümüzdeki yıl bitireceklerini, Türkiye'nin en uzun tüneli olan 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli'nde gelecek yıl 'ışık...