29 / 03 / 2024

türkiye yabancı yatırımcı

türkiye yabancı yatırımcı

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman yaptığı açıklamada, " Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı" dedi.

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, mega projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

Kazakistan'dan Türkiye'ye yatırım yağmuru!

Kazakh Invest Ulusal Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Saparbek Tuyakbayev, "Şu an Türkiye'nin büyük holdingleriyle görüşmeler yapıyoruz. Bu yıl daha birkaç milyar dolarlık anlaşma imzalayacağız." dedi.

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni artacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandumda çıkacak "Evet" sonucunun ekonominin ve yatırımların güvencesi olacağını söyleyerek, "16 Nisan'dan sonra küresel yatırım algısı güçlenecek, Türkiye'ye güven artacak" dedi.

EVA, son 2 yılın yabancı yatırımcılarını değerlendirdi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Yabancı yatırımcı kar edebileceği ortam görürse gelir!

İktisatçı Ege Cansen, ekonomideki son gelişmeleri anlattı. Cansen, 'firmaların bu aralar yurtdışı yatırımlara, işlere daha çok ağırlık verdikleri' şeklindeki değerlendirmeler üzerine, "Bu çok hayırlı bir gelişme" dedi.

Türkiye’de yabancılar en çok gayrimenkul sektörüne yatırım yaptı!

2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, 2 basamak yükselerek 20’inci sırada yer aldı.Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne yaptı.

Türkiye yabancı yatırımcı için tanıtılacak!

Yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için büyük bir tanıtım hamlesi başlatılacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yurtdışına ekipler gönderileceğini söyledi.

Türkiye, yatırım tercihlerinde bir adım öne çıktı!

Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi Al Shezawi, seçimden sonra daha fazla umut veren Türkiye'nin, yatırım tercihlerinde bir adım öne çıktığını söyledi.

Yabancı yatırımcıların güvenli limanı konut oldu!

Türkiye’deki belirsizlik ortamında yerli yatırımcının yanı sıra yabancıların da güvenli limanı konut oldu. Toplam konut satışları geçen yıla göre yüzde 6.5 artarak 112 bin 463’e ulaştı.

Körfez sermayesi Türkiye yatırımlarında seçimleri bekliyor!

LMG Global DWC Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türkiye'de siyasi istikrara odaklandığını belirterek, "Oldukça durağan bir döneme girildi. Körfez sermayesi 1 Kasım'a kilitlendi" dedi.

Türkiye'deki gayrimenkuller yabancı yatırımcılar için yüzde 36 ucuzladı!

Türkiye, yabancı yatırımcı için dolar bazında geçen yıla göre yüzde 36 ucuzladı. İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova ve Sakarya'daki konut projelerine yabancı ilgisi her geçen gün artıyor.

İstanbul'da her 4 yabancı yatırımcıdan biri Suriyeli!

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO), yeni kayıt ve iptal edilen firma kuruluşlarını esas alarak hazırladığı, "2014 Yılı Yeni Kayıt ve Kapanış Yaptıran Firmalarda Yabancı Yatırımcı ve Sermaye Durumu" raporunu açıkladı.

Yabancı konutta en çok Muğla'yı tercih etti!

Ocak-Ekim 2014'te 20 bin 57 kişi 5,2 milyon metrekarelik mülk satın aldı. Bunun yaklaşık 2 milyon metrekaresi 5 bin 81 Körfez ülkesi vatandaşı tarafından alındı.Arap yatırımcının Türkiye'ye ilgisi gecen yıla kıyasla bu yıl yüzde 202 arttı.

Müşfik Cantekinler: Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi azaldı!

Ernst&Young Türkiye Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler, Türkiye’nin daha önce ilgi çeken büyüme hikâyesinin etkisini kaybettiğini söyledi. Cantekinler yabancı yatırımcıların ilgisindeki azalırken, Türk şirketlerin canlı olduğunu belirtti.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Binance'den kritik atak geldi: Yasal işlem başlatılıyor! Türkiye'deki yatırımcılar tehlikenin eşiğinde

Binance'nin Türkiye uzantısı Binance Türkiye'den bugün kritik bir açıklama geldi. Yatırımcıları sahte Binance reklam panoları için uyarıda bulundu ve yasal sürecin başlatıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

türkiye yabancı yatırımcı Haberi

türkiye yabancı yatırımcı

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Anadolu Ajansı muhabirine Türkiye ekonomisine ilişkin 2019 gelişmelerini değerlendirdi, 2020 yılından beklentilerini paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu yıl ticaret savaşı, Brexit, Suriye kaynaklı jeopolitik riskler, merkez bankaları politikaları gibi dış kaynaklı çok sayıda gelişme yaşandığını ve bunların piyasalarda dalgalanmalara sebep olduğunu anlatan Kutman, dünya ticaretinin küçüldüğü bir dönemin geride kaldığını belirtti.

Mehmet Kutman, 2020 yılında küresel ticarette ılımlı toparlanma beklendiğini söyleyerek, "Her ne kadar grup şirketlerimizden birinde etkisini yaşamış olsak da ticaret savaşında 'dağ, fare doğuracak' düşüncesindeydim. Bir anlaşma zeminine girildiğini de görüyoruz. Asıl konu teknoloji. Çin 5G teknolojisi ile öne geçecek gibi görünüyor. ABD de zamanla kabul edecek." dedi.

Bu yıl ABD'de seçim sürecine girileceğini söyleyen Kutman, şöyle konuştu: "ABD Başkanı Donald Trump,...