19 / 04 / 2024

türkiye\'de bina inşaatı maliyet endeksi

türkiye\'de bina inşaatı maliyet endeksi

Türkiye'de bina inşaatı maliyet endeksi, 2009 yılının dördüncü çeyreğinde (Ekim-Kasım-Aralık), bir önceki döneme göre yüzde 0,07 arttı

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat-Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merakla beklenen verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı...

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli!

Türkiye deprem bölgesinde yer alan bir ülke, Bu sebeple yapı stoklarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi gerekiyor. Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli...

türkiye\'de bina inşaatı maliyet endeksi Haberi

türkiye\'de bina inşaatı maliyet endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin, 2005=100 Temel Yıllı Bina İnşaatı Maliyet Endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre endeks, 2009 yılı dördüncü döneminde, toplamda bir önceki döneme göre yüzde 0,07 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,62 artarken, dört dönem ortalamalara göre yüzde 4,28 azaldı.

2009 yılı dördüncü döneminde, bir önceki döneme göre işçilik endeksi yüzde 0,75 artarken, malzeme endeksi yüzde 0,14 geriledi. Aynı dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine göre işçilik endeksi yüzde 2,37 ve malzeme endeksi yüzde 0,08 arttı.

2009 yılının dördüncü çeyreğinde, toplamda bir önceki döneme göre yüzde 3,90 azalış gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,95 ve dört dönem ortalamalara göre yüzde 13,65 artış...