19 / 04 / 2024

türkiyede yabancı yatırımcı coşkusu devam ediyor

türkiyede yabancı yatırımcı coşkusu devam ediyor

Konut sektöründe yabancı yatırım coşkusu yaşanıyor. Türkiye’den yabancı yatırımcılar, geçen yıl 8 milyon metrekare mülk edindi. Bunun 2.8 milyon metrekaresini Körfez yatırımcısı aldı.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

türkiyede yabancı yatırımcı coşkusu devam ediyor Haberi

türkiyede yabancı yatırımcı coşkusu devam ediyor

Yabancıların mülk ediniminin kolaylaştırılmasıyla yabancı yatırımlar konut sektöründe satın almada rekora koşuyor. Geçen yıl, yabancı yatırımcılar Türkiye’de toplamda 8 milyon metrekare mülk edinirken, bunun 2.8 milyon metrekaresini Körfez yatırımcıları aldı. Kişi bazında yatırımcı sayısı 17 binden 27 bine çıkarken Suudi yatırımcılar Almanları sollayarak ilk sıraya yerleşti. İkinci sıraya gerileyen Almanlar’ı İngiltere izledi.


BAHREYNLİ YATIRIMI YÜZDE 666 ARTTI

Körfez ülkelerinin Türkiye ilgisi incelendiğinde çarpıcı bir tablo görülüyor. Bahreyn vatandaşları 2014'te yatırımlarını yüzde 666, Kuveytliler yüzde 291, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları yüzde 181, Iraklılar ise yüzde 177 arttırdı. Aynı şekilde Suudlu yatırımcılar yüzde 135, Katarlılar yüzde 105 ve Umman vatandaşları yüzde 58 oranında yatırım yaptı. İran vatandaşlarının geçen yılki konut yatırımı ise yüzde 10 azaldı.



SATIN ALINAN PARSEL ARTIYOR

Yabancıların son 2 yılda Türkiye’de yaptıkları...