25 / 04 / 2024

Türkiyede yabancılara satılan konut sayısı

Türkiyede yabancılara satılan konut sayısı

GİGDER Başkanı Faruk Akbal, Temmuz 2016'dan bu yana 9 bin 11 yabancı, 3 milyar 261 milyon dolar yatırımla vatandaşlığa hak kazandı" dedi...

Yabancılar Türkiye'de 137 bin ev aldı!

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı. Yabancı yatırımcı en çok tatil bölgelerini tercih etti.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Bakan Özhaseki'den açıklama: Yabancılar Türkiye'den 17 bin 76 nitelikli arazi satın aldı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancı uyruklulara satılan arazi miktarını Meclis'e taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yabancılara satılan arsa, arazi, tarla, bahçe gibi gayrimenkullere ilişkin rakamı açıkladı. İşte Özhaseki'nin o açıklaması... 

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

Türkiyede yabancılara satılan konut sayısı Haberi

Türkiyede yabancılara satılan konut sayısı

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, halihazırda Türkiye genelinde konut başına ödenen ortalama tutarın yerlide 220 bin TL, yabancıda 875 bin TL olduğunu açıkladı.

Akbal, yaptığı yazılı açıklamada, HSBC & Savills ortak araştırmasına göre, yurt dışı gayrimenkul yatırımcılarının talebiyle oluşan emlak pazarında yıllık cironun 2019 itibarıyla 250 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu rakamın 78 milyar dolarının tek başına ABD'de gerçekleştiğini ifade eden Akbal, söz konusu pazardan Avrupa'nın 80 milyar dolar aldığını da açıkladı.

Yabancıya gayrimenkul satışında Avrupa'da Türkiye'nin rakiplerinin İspanya ve Portekiz olduğunu kaydeden Akbal, bu iki ülkede bir gayrimenkul için yerlilerin 300 bin avro, yabancıların ise 420 bin avro ödediğini söyledi.

Akbal, Avrupa'dan ev alan yabancının, yerliye göre en fazla...