26 / 04 / 2024

türkiyedeki macaristan konsoloslukları

türkiyedeki macaristan konsoloslukları

Kağıthane Polat Ofis'te olan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'nun yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı. Törende, Türkiye ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin önemli seviyeye ulaşıldığı söylendi.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Yeniden ithalata döndük! Beklenen hayvanlar geldi! Tarım Kredi ile et ve süt kurumunda satılacak

Tarihimizden bu yana tarım ve hayvancılık ile ün yapan Türkiye hayvancılıkta bir kere daha ithalata döndü. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kesilecek hayvanın  Et ve Süt kurumu ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketlerde satışa sunulmak üzere Edirne'ye geldi.

Bu alanda liderliği kimseye bırakmıyoruz! 2022’de Miami'yi geride bırakmıştık

Konut fiyat yükselişinde lider konumunu muhafaza eden Türkiye, birincilik skorunu kimseye bırakmadı. Araştırmaya dahil edilen 56 ülke arasında ücret yükselişlerinde birinci sıradaki Türkiye’yi takip eden ülkeler sırasıyla; yüzde 27 ile Estonya;  yüzde 23 ile Macaristan, Çekya ve İzlanda oldu.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Macaristan’dan 10 bin Euro'ya ev sahibi olmak mümkün! 

Macaristan, şimdi de gayrimenkul satışı ile yeniden gündeme geldi. Türkler, Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde yer alan köy evlerine ve yazlıklara rağbet gösteriyor. Fiyatları 10 ile 20 bin Euro arasında değişen konutlar vize kolaylığı da sağlıyor...

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Polat Holding'ten Macaristan'a gayrimenkul yatırımı!

Önce Balkan ülkelerine açılan Türk müteahhitler şimdi de rotayı Orta Avrupa ülkelerine çevirdiler. İçlerinde bina alıp yenileyen ve satan da var, sıfırdan proje geliştiren de. Son olarak Polat Holding, Macaristan’da proje geliştireceğini açıkladı. 

Macaristan’a yatırım yapan kazanıyor!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat Macaristan-Türkiye yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Polat, “Macaristan bütün potansiyeliyle Türkleri yatırıma çağırıyor” dedi.

Macaristan'daki Kanuni Sultan Süleyman Camisi restore edilecek!

Macaristan'ın Baranya Bölgesi'ndeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi restore edilecek. Baranya Bölgesi Belediye Başkan Yardımcısı Robert Fazekas,"Kanuni Sultan Süleyman Camisi" tanıtım seminerine katıldı.

türkiyedeki macaristan konsoloslukları Haberi

türkiyedeki macaristan konsoloslukları

Törende konuşan Macaristan Güvenlik Politikaları ve Uluslar arası İşbirliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Istvan Mikola,Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını belirterek, iki ülkenin son yıllarda benzer hedefler üstlendiğini söyledi.


Mikola, Türkiye ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin önemli bir seviyeye ulaştığını kaydetti. Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise, bu etkinliğin Türkiye ile Macaristan arasındaki güçlü bağı gösterdiğini ifade ederek, “Yeni hizmet binasının açılması, iki tarafın birbiriyle uyumlu çalışmasının bir sonucu olarak görünüyor” dedi.


Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrick Balazs de, ‘’Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binasının açılması, yoğun Macar-Türk ilişkilerinin başarılı bir sonucu olarak görüyoruz. Bu binanın gelecekte bunun gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağına inanıyorum” diye konuştu.


Ulusal ve uluslar arası birçok kurumun temsilcisinin de katıldığı açılışta, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç...