26 / 04 / 2024

türklerin yaptığı inşaatlar libya

türklerin yaptığı inşaatlar libya

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’ da Türk müteahhitlerin yarım bıraktığı yaklaşık 14 milyar dolarlık 73 projeden 6.5 milyar dolarlık kısmının yeniden başladığını ifade etti...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Fahrettin Koca: Acil durum hastanelerimiz Türkiye için zorunlu projelerdir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada,  "Acil durum hastanelerimiz Türkiye için zorunlu projelerdir." diye konuştu.

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı!

Era Gayrimenkul'ün yaptığı araştırmaya göre, Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı ivme kazanırken Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları da bu ülkeye özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

türklerin yaptığı inşaatlar libya Haberi

türklerin yaptığı inşaatlar libya

Ekonomi Bakanlığı'nın 2014 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan Bütçe Komisyonunun da milletvekillerini soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Çağlayan, Libya'da yarım kalan işlerde tahsil edilemeyen hakedişler konusunda ilgili mercilerle görüşmelerinin devam ettiklerini belirtti. Çağlayan, Libya'da müteahhitlerin 73 projeyle işlerine yeniden başladıklarını belirterek, “Toplam 14 milyar dolar devam eden işin 6.5 milyar dolarlık kısmı yeniden başladı.  Hakedişler konusundaki çabalarımız devam ediyor. Toplam 1.8 milyar dolarlık hak ediş vardı 500-600 milyon dolar kadar onay sürecinde olan var. Hakediş alacakları 1 milyar dolara kadar düştü” dedi. 


Türkiye'nin ihracat pazarları hakkındaki soruları da  yanıtlayan Çağlayan, “İhracat yapmadığımız iki ülke Mikronezya ve Nauru'ydu. Kayserili bir kadın ihracatçımızın Mikronezya'ya gerçekleştirdiği ihracatla birlikte Türkiye'nin ihracat yapmadığı tek bir dünya ülkesi kaldı” dedi.  Mikronezya'ya mobilya ihracatı yapıldığı...